• Banner-04.png
 • Banner-09.png
 • Banner-07.png
 • Banner-08.png
 • Banner-02.png
 • Banner-12.png
 • Banner-03.png
 • Banner-10.png
 • Banner-05.png
 • Banner-11.png
 • Banner-01.png
 • Banner-06.png

33 km, n/aGoogle+ Album

De wekker ging vanochtend al vroeg af, althans dat denk ik omdat ik zelf pas om 6:15 uur wakker werd. Helaas een uur later dan de bedoeling was maar als ik een beetje doorloop haal ik die schade wel weer in.

Even over half 7 kan de wandeling dan toch beginnen en loop ik via de wijk Kerk & Zanen naar het (onder de wandelaars van de Avondvierdaagse) bekende Poepenpad. De herkomst is en lang verhaal en zal ik nu even achterwege laten. Maar een feit is dat dit stukje route geweldig is om te lopen. Wel even opletten op distels en koeienvlaaien.
Via de nieuwe Maximabrug loop ik richten de Lagewaardse molen richting Hoogmade. Het eerste deel door het weiland is een feit.
Ondanks de 'waterdichte' wandelschoenen voel ik na 100 meter door het natte gras gewandeld te hebben mijn sokken al nat worden. En nog geen honderd meter verder hoor ik het water soppen in mijn schoenen. Geen probleem, dat hoort er gewoon bij.
 
   

10:15 uur
Na een klein stukje Ruige kade klim ik over een hekje en kan de 2,5 km lange route door het natte weiland beginnen richting de Oude Rijn. Halverwege stop ik even en besluit op de rand van een bruggetje te genieten van het uitzicht en mijn broodje met kaas. Al snel ben ik gespot door wat dames die als snel dichterbij komen en aan mij beginnen te snuffelen. Eén probeert er met mijn tas vandoor te gaan en een ander vind mijn schoenen en sokken wel erg interessant.
Voordat ik alles kwijt ben schuif ik een bruggetje op zodat de dames vanachter het hek moeten toekijken hoe ik al pootje badend mijn brood eet.

Na mijn korte pauze ga ik weer verder en ontmoet in het volgende weiland 3 andere dames. Twee blijven staan waar ze staan maar de derde loopt met me mee tot aan de Oude Rijn. Om toch te bedanken voor de gezelligheid zwaai ik nog even als ik over het hek klim.
 

11:00 uur
Nadat ik, vanuit Hazerswoude de N11 ben overgestoken sla ik direct rechtsaf en volg ik het wandelpad richting de Westvaart. Door deze vaart werd vroeger het water, dat vanuit de Hazerswoudsche Droogmakerij door 7 molens in de Oude Rijn geloosd.
Helaas zijn alle molens verdwenen en worden de plaatsen waar deze molens gestaan hebben nu gemarkeerd door meerpalen met daarop de nummers 1 t/m 7.
Het hoogte verschil is trouwens nog goed zichtbaar omdat de toppen van de meerpalen exact op dezelfde hoogte gezet zijn. Het waterpijl verschilt ruim 5 meter met dat van de Oude Rijn.

12:15 uur
Tot mijn spijt kwam ik erachter dat de door mij gemaakte route een cruciale fout bevatte. Ik was er namelijk vanuit gegaan dan de Egelantier in Hazerswoude wel open zou zijn rond het tijdstip dat ik daar zou passeren. Helaas, hartstikke dicht. Dus geen koffie en geen gebak!!
Maar, als ik de route een beetje aanpas kom ik langs Klein Giethoorn en komt alles toch nog goed. Over de dijk van de Boterpolder loop ik langs de Rietveldsemolen richting Klein Giethoorn. Zoals verwacht is het daar erg druk en nodig ik mezelf uit om op een vrije stoel neer te ploffen.
Schoenen uit, sokken uit en genieten van een goede kop koffie met appeltaart.
 
   

Na de korte pauze gaat de reis verder richting Alphen aan den Rijn. Via de Spijkerboorsekade kom ik op het Bedelaarsbos. Hier tref ik een naar bier ruiken de Duitser die de weg een beetje kwijt is. Ik help hem de weg naar Alphen te vinden maar als hij op zijn fiets wil stappen is hij echt even de weg kwijt. Gelukkig houdt de brugleuning de man tegen en kan ik hem met gepast geweld de goede kant op duwen. Hij bedankt me en al slingerend volgt hij het Bedelaarsbos.
Zelf loop ik via het natuurgebied Rietveld richting de thuisbasis.

Na wandeling van 33 km ben ik precies op tijd thuis voor de F1 Grandprix in Spa. Natuurlijk wel eerste even opfrissen. ;-)