• Banner-08.png
 • Banner-02.png
 • Banner-06.png
 • Banner-10.png
 • Banner-07.png
 • Banner-09.png
 • Banner-03.png
 • Banner-04.png
 • Banner-05.png
 • Banner-01.png
 • Banner-11.png
 • Banner-12.png

34.8 km, 06:00:52Google+ Album

 
Meestal maak ik ruim voordat ik ga wandelen (avond van te voren) een nieuwe wandelroute en probeer daar alle leuke stukjes route in te verwerken waar ik nog niet zoveel of zelfs helemaal niet geweest ben. Dit keer heb ik een oude route van stal gehaald en om het voor mezelf een beetje spannend te maken loop ik de route in tegengestelde richting.
Deze oude route stamt nog uit juni 2008 en hoop dat de paden nog begaanbaar zijn. ;-)
 
Bij het opstaan merk ik goed dat vannacht de klok een uurtje terug gezet is. Uitgerust sta ik op en na een klein half uurtje sta ik bepakt en bezakt buiten. Het waait lekker, de straat is nat maar het regent gelukkig niet. Ideaal weer om mijn nieuwe Fleece-vest aan een test te onderwerpen.
Het KOSTER vest waar ik al een paar jaartjes mee rond liep was aan vervanging toe en na wat speurwerk bij diverse outdoorwinkels gekozen voor het vast van Lidl.
Voor nog geen € 10,- een geweldig vest dat zelfs met windkracht 5-6 erg aangenaam is.
 
Maar goed, tijd voor de wandeling. 
 
07:30 uur
Na anderhalf uur in het donker en schemer te hebben gelopen komt de eerste zonnestraal over de horizon heen. Opvallend was het prachtige effect dat deze zonnestraal had op de lucht boven me. Het leek alsof een oranje laserstraal net boven mijn hoofd de lucht in tweeën sneed. Op de foto kan je dat aardig zien. Prachtig.
Na dit mooie schouwspel liep ik via de Ruige Kade richting het begin van een prachtig Boerenlandpad. Dit pad loopt vanaf de Ruige Kade naar de Oude Rijn dwars door de weilanden en is zo'n 2,7 km lang. Tja, je moet wel van een wandeling door het gras houden anders zou ik een andere route adviseren. 
Langs de route zijn er diverse plaatsen waar gewerkt wordt aan de hoogspanningsmasten. Ik hoorde later van een voorbijganger dat de huidige masten plaats gaan maken voor nieuwe masten.
Achteraf heb ik deze palen al zien staan bij Benthuizen/Zoetermeer. Dat wordt er niet mooier op!
 
  
 
09:00 uur
Een klein stukje loop ik langs de N11 en buig daarna af naar links om de dijk langs de Westvaart te volgen. Heerlijk, met de wind in de rug over de dijk, en wat schapen die je zo heerlijk aan kunnen staren. Bij de Vierheemskinderenweg ga ik 'rechtdoor' en volg de oude molengang van de droogmakerij die hier vroeger de polder heeft droog gemaakt. 
De molens zijn allemaal verdwenen maar met grote meerpalen, die op de plaats staan waar ooit de molens hebben gestaan, kan je duidelijk de hoogte verschillen zien.
 
10:00 uur
Om even voor 10 uur kom ik aan bij Jeu de Boer. Aan de weg staat een bordje 'Gesloten' maar voor de zekerheid controleer ik of dat echt zo is. Het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat het bordje foute informatie geeft. Toch?
Binnen is het niet echt gezellig omdat, voor het feest dat hier gisteren gevierd is, alle tafels en stoelen weggehaald zijn. Gelukkig is er in de serre nog wel een gezellig plekje waar ik van mijn welverdiende Hazerswoudje kan genieten. Bakkie koffie erbij, buiten een buitje en mijn dag kan niet meer stuk.
 
 
10:30 uur
Een klein half uurtje later stap ik weer op en verlaat ik Jeu de Boer via de achter uitgang. Ofwel, door het weiland richting Hazerswoude-Dorp. Eenzaam ploeter ik mezelf een weg door het drassige weiland. En dan te bedenken dat nu nog redelijk droog is.
Aan het einde van het weiland sla ik linksaf en loop ik weer terug naar de Galgweg (waar ik net vandaan kwam) en ga ik via de Kruiskade weer naar Alphen aan den Rijn terug.
Op de Kruiskade is het werkelijk heerlijk. Lekker uit de wind en een af en toe de zon erbij. Het lijkt wel lente, maar dan zonden bladeren aan de bomen.
 
  
 
11:30 uur
Al lopend langs de Aziëlaan verwonder ik me over de gebouwen die daar de laatste tijd uit de grond getrokken zijn. Het tweede complex is bijna af en bij de derde wordt aan de fundering gewerkt. Vroeger was het hele gebied langs het spoor een prachtige moerasachtige groenstrook met veel grassen en riet. Tja, vroeger was alles beter en ik wordt ouder.
Tijd voor een opfris beurt en iets te eten.
 
 
 
DaGaroete Hans.