• Banner-07.png
 • Banner-03.png
 • Banner-02.png
 • Banner-08.png
 • Banner-06.png
 • Banner-10.png
 • Banner-05.png
 • Banner-09.png
 • Banner-11.png
 • Banner-01.png
 • Banner-04.png
 • Banner-12.png

33.4 km, n/aGoogle+ Album

08:00 uur
Vandaag meld ik mezelf bij Jeu de Boer voor de eerste Koek & Lopie Winterwandeling van dit seizoen. Op de thermometer staat een temperatuur van 3 graden maar als ik de auto verlaat en richting Jeu de Boer loop voelt het toch wel erg koud aan.
Gelukkig is er eerst tijd voor een lekker bakkie versie koffie en een praatje met de andere deelnemers. 
Om 08:30 uur vind ik het tijd voor een verfrissende wind en besluit te starten met de 34 km route.
 
 
09:30 uur
Doordat het fietspad langs de Gouwe nog steeds afgesloten is heb ik twee dagen geleden de routes voor de 21 en 34 km aangepast. Deze lopen nu niet langs de Gouwe maar door natuurgebied Zaanse Rietveld. De routes zijn hiermee wel 1 km langer maar daarentegen ook 1 km mooier. 
Achteraf hoorde ik hier veel enthousiaste verhalen over. 
Ondanks het vroege uur liepen er al een paar mensen te wandelen en er liep zelfs een grote groep vogelspotters uit Spanje. Geen idee wat zij kwamen doen want ik heb namelijk geen vogel gezien. 
 
   
 
11:30 uur
De Molenviergang Aarlanderveen blijft toch iets om als Hollander trots op te zijn. Het is de enige molengang in de wereld die een polder bemaalt. Gelukkig is er voor deze molens een backup want als het nodig is worden elektrische hulpgemalen ingezet zoals bij windstilte of als één van de molens buiten gebruik is.
Tussen molen 2 en 3 kom je een klein bruggetje tegen. In eerste instantie lijkt dat niet vreemd in de buurt van molens die water uit een polder pompen. Maar als je goed oplet stopt de molengang en gaat deze aan de andere kant van een andere sloot verder. Klinkt raar he?
Op deze plaats wordt met behulp van een duiker de molengang onder de molenwetering van de Zuid- en Nooreinderpolder doorgeleid. 
 
   
 
12:45 uur
En dan is het tijd voor mijn welverdiende rustpauze bij Restaurant De Lelie in Alphen aan den Rijn. Voordat ik naar binnen kon kwam er eerst een horde wandelaars naar buiten en eenmaal binnen zaten er nog veel meer wandelaars.
En dan is het tijd voor het standaard recept: Koffie met appeltaart (zonder slagroom).
Ondertussen maak ik nog even een praatje met andere wandelaars en voor ik het weet ben ik alweer 30 minuten verder.
Snel weer inpakken en wegwezen.
 
13:15 uur
Het laatste deel van de wandeling loop ik samen met een vader en zoon. Zij komen uit de omgeving Rotterdam en zijn aan het trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse.
Vandaag liepen zij  de route van 21 km en ik denk dat ze hiermee aardig op (wandel)schema liggen wat de voorbereiding betreft.
Bij het laatste wil ik deze stadsmensen nog even de Kruiskade laten zien. I.p.v. de routebeschrijving te volgen gaan we niet over het Spookverlaat maar kiezen we het mooie alternatief. 
 
Bij aankomst in Jeu de Boer is het natuurlijk weer tijd voor koffie en weer een praatje met de andere deelnemers. Je zou er bijna moe van worden. :-)
De wandeling van 34 km zit er weer op en nu weer voorbereiden voor de volgende wandeling op 28 januari vanuit Nieuwkoop.
 
Informatie: www.KoekenLopie.nl
 
DaGaroete Hans.