• Banner-01.png
 • Banner-04.png
 • Banner-10.png
 • Banner-07.png
 • Banner-12.png
 • Banner-06.png
 • Banner-02.png
 • Banner-09.png
 • Banner-05.png
 • Banner-03.png
 • Banner-08.png
 • Banner-11.png

Geen kaart beschikbaar.Lengte: 34.5 km
Foto's: Google+ Album

 


Ook deze ochtend stond ik weer om 06:00 uur buiten. Maar dit keer was het, in tegenstelling tot de vorige keren, droog met een temperatuur van 0 graden. Vandaag is het de bedoeling om richting Meije te gaan. Via de hefbrug loop ik over de Korte Steekterweg naar het Kerkvaartsepad. Dit pad verbind de Korte Steekterweg met Aarlanderveen en loopt 
parallel aan de Treinweg. Omdat het rond dit tijdstip nog aarde donker is kun je alleen maar afgaan op de geur. En die was er meer dan genoeg, zal ik je vertellen. Een heerlijke geur van verse koeienmest dat hooguit een paar dagen geleden in het land geïnjecteerd was.

  

Als ik richting Aarlanderveen loop kom ik weer langs de putmolen (de vierde molen van de molenviergang). Ik maak even een foto en vervolg mijn weg richting het caf-restaurant Het Oude Rechthuis. Hier sla ik rechtsaf en volg de borden Nieuwkoop. Na zo'n 3 km wandel ik via de bebouwde kom van Nieuwkoop richting de Nieuwkoopseplassen. Dwars door deze plassen loopt een fiets-/wandelpad dat richting Meije gaat. Aan beide zijden van dit pad heb je ruim zicht over de plassen en recht voor je doemt de watertoren van Meije al op. Een reusachtig 'potlood' midden in het niets. Het eerste dat mij opvalt als ik bij de watertoren aankom is dat voor de watertoren een bankje geplaatst is. Even zitten, broodje eten, beetje drinken en ik bedank het bankje voor zijn gastvrijheid en vertrek weer. Langs mooie huizen en boerderijen met allen een prachtig uitzicht over plat en groen Nederland. Echt een prachtig stukje Nederland. Aan het einde van de Meije ga ik linksaf richting Bodegraven. Via het centrum loop ik richting de Mac Donalds (bij de A12). Hier ga ik de Oude Bodegraafseweg op. Daarna weer 'lang en saai'. Maar alles heeft natuurlijk zijn voordelen. Zo kom ik langs een kippenhok. Zo, dat ik interessant hoor ik jullie al zeggen. Maar deze is speciaal, deze had een naam. 'Tok to me' was er op het hok te lezen. Ik vond dat wel grappig. Maar ik ben met je eens dat je erbij had moeten zijn. Lachend loop ik het stukje 'lang en saai' en zie het maar als training voor de Afsluitdijk.

  

Via Zwammerdam loop ik langs de N11 richting Alphen aan den Rijn. Geen goede keuze. Over zo'n weg rijdt toch nog heel wat verkeer, en daar wordt je als wandelaar niet vrolijk van. Wat een herrie. Nee, dan kun je beter aan de andere kant van de Oude Rijn lopen.

Wel valt mij oog nog op een nieuw stukje leven. Als je het weet mag je het zeggen, maar het is de bloem van het groot hoefblad. De normale bloeitijd van deze plant is vroeg in het voorjaar, maar het is nu wel erg vroeg. Later, als de bloem is uitgebloeid zullen de grote bladeren zich pas vormen. Je kent ze vast wel. En dan over de hefbrug snel weer naar de thuisbasis. Met 34,5 kilometer op de teller zit mijn dag er weer op.

DaGaroete Hans.