32.3 km, n/aGoogle+ Album

 
Om 06:15 uur stap ik de deur uit. Het is bewolkt en de thermometer komt niet boven de 0 graden. De wind van gisteren is gelukkig gaan liggen. Ofwel het is lekker wandelweer. Via het station loop ik over de Prins Bernhardlaan in noordelijke richting naar de Herenhof. Sinds Ronald mee loopt is dat nu de standaard warmloop route geworden. Om 07:00 kom ik bij Ronald aan en samen lopen we over het zelfde pad terug. Als we de Eisenhouwerlaan passeren lopen we verder over het Dijkslootpad. We lopen door het Weteringpark en gaan over de Woubrugseweg richting Woubrugge.
Pas geknotte Knotwilgen In Woubrugge steken we de brug over en lopen aan de westkant van de Woudwetering over de Compierkade. Daarna gaat het over de Oudelandsedijk richting de jachthaven. Hier aangekomen lijkt alles te zijn veranderd. Er staat een grote botenloods en alle zeilboten zijn uit de haven verdwenen.
 
  
 
De reis gaat verder langs de Weide AA. De eerste zonnestralen prikken door de bewolking heen. Zou het dan toch nog een zonnige dag worden? Als we de Ofwegen bereiken slaan we linksaf en lopen richting de Lagewaardsemolen. Daarna lopen we in westelijke richting de Lagewaardsepolder in om vervolgens na 1,5 km linksaf richting Koudekerk te gaan.
 
Als we bij cafe de Hoek aankomen zijn er plannen om even een kop koffie te gaan drinken. Helaas!! De kroeg is helaas (net) dicht. Waarschijnlijk liggen de laatste carnavalgangers nog ergens onder de bar. We laten ze nog maar even liggen en besluiten door te lopen.
 
oude rietkraag langs tocht. Langs de watertoren (Kantoor Hoogvliet) gaan we over de Gemeneweg richting het spoor. Langs het spoor gaat de reis verder langs Hazerswoude. Als we Hazerswoude door zijn gaan we onder het spoor door en maken even een blarenstop onder het viaduct onder de N11. Ronald was druk bezig zijn zojuist gekochte blarenplijsters te testen. En met succes.
 
Achter ons verschijnen wat donkere wolken en het duurt niet lang voordat er winterse neerslag naar beneden komt. Gelukkig valt het mee en na een 10 minuten is het weer droog. Over het Spookverlaat gaan we richting Alphen aan den Rijn.
 
Bospark Alphen aan den Rijn Daarna gaat de wandeling verder over de Leidse Schouw en maken nog even een ommetje langs de nieuwe gevangenis van Alphen aan den Rijn. De nieuwbouw schiet al lekker op en binnenkort zal dit de grootste gevangenis van Nederland zijn. We verbazen ons over het uiterlijk van het gebouw en komen tot de conclusie dat de kleurenprinter van de architect defect geweest was en dat hij de tekeningen maar op een zwart/wit printer afgedrukt heeft. Maar goed, Alphen heeft weer een bouwproject om trots op te zijn. ;-(
 
  
 
Via de Hoorn lopen we richting de Prins Bernhardlaan waar we beide onze eigen weg richting de thuisbasis nemen. Ik neem nog even een stukje Bospark mee in de route en ga via het station terug naar huis. Deze frisse dag was goed voor 33,5 km wandelplezier. Helaas hebben de batterijen in mijn GPS het weer begeven. De lage temperatuur hebben geen goede invloed op de capaciteit van de batterijen. Nu maar wachten op warmer weer.
 
DaGaroete Hans.