• Banner-01.png
 • Banner-02.png
 • Banner-12.png
 • Banner-09.png
 • Banner-08.png
 • Banner-10.png
 • Banner-04.png
 • Banner-06.png
 • Banner-07.png
 • Banner-05.png
 • Banner-03.png
 • Banner-11.png

39.2 km, n/aGoogle+ Album


04: 45 uur
De wekker heb ik extra vroeg gezet om maximaal te kunnen genieten van deze, hoop ik, prachtige ochtend. De laaghangende damp en een strakblauwe lucht in combinatie met een opkomende zon zorgen voor prachtige beelden.

05:30 uur
Bij Noordeinde (vlakbij Zevenhoven) parkeer is de auto en begin aan mijn wandeling. Nog geen 200 meter verder passeer ik een bord met de tekst 'Lourdes Grot'. Dat wekt mij interesse en loop achter de kerk langs en volg de bordjes. Achter de kerk tref ik inderdaad een kopie aan van de grot van Massabielle bij de Franse stad Lourdes. Ik heb nog een paar minuutjes op Maria staan wachten maar zij is niet verschenen.

07:15 uur
Nadat ik mij broek heb ingekort tot een korte broek zet ik de eerste stappen op de oude Spoordijk Wilnis-Vinkeveen. Het traject werd op 3 september 1950 al gesloten voor personenvervoer en pas op 1 juni 1986 voor het goederenvervoer. Daarna is het spoor volledig opgebroken en ligt alleen het grind er nog. Wat mij betref een mooi wandelpad. Langs het traject staan nog enkele stationsgebouwen die herinneren aan deze spoorlijn en kom ik het oude station van Wilnis en Vinkeveen tegen.

   

 

09:00 uur
Lopend over de Gagelweg is het eigenlijk wel tijd voor een korte pauze. Bij huisnummer 6 is een Rustpunt ingericht. In Zuid-Holland kennen we dit fenomeen nog niet zo goed, maar in het oosten van het land zie je deze rustpunten overal terug. Het idee is simpel, maar voor een wandelaar of fietser is dit geweldig. Veel horeca gelegenheden gaan pas om 10 of 11 uur open terwijl je hier altijd terecht kunt. In de blokhut pak ik, na wat ruzie met de Senseo, een thee en ga ik buiten, aan een grote picknicktafel in de zon zitten en geniet van de rust. Wat mij betreft mogen ze dit concept ook uitrollen in Zuid-Holland. Geweldig!! O ja, naast het Rustpunt is er ook nog een Bed & Breakfast 't Theepotje en een museum met theepotten.

10:15 uur
Na het passeren van Camping 'Kromme Mijdrecht' volg ik de Kromme Mijdrecht tot het Woerdens Verlaat. Op de weg is het erg druk met fietsers en wandelaars. Gelukkig ben ik, als lid van het promotieteam van de Health Company Veenlandtocht, aanwezig voor het uitdelen van flyers. Omdat ik de meeste wandelaars in tegengestelde richting lopen is het contact erg kort maar wel positief. Als ze allemaal komen hebben we toch weer 5 wandelaars extra!

   

11:30 uur
Bij het Noordse Kruis pauzeer ik heel even bij een kiosk en geniet ik van een heerlijk koude cola voordat ik via de Noordse Dorpseweg weer richting Noordeinde zal lopen. Het water dat ik bij Camping "Kromme Mijdrecht" getapt heb is door de zon ook alweer warm geworden. Na mijn korte pauze loop ik een stuk mee met twee wandelaars. Door al het gepraat heb ik er geen erg in dat het tempo flink omlaag gegaan is. Tijd om daar verandering in te brengen en het gas gaat er weer vol op. Nog zo'n vier kilometer te gaan in volle draf. Bij thuiskomst is het tijd voor een verfrissende douche, daarna snel door naar het zwembad!!

DaGaroete Hans.