• Banner-02.png
 • Banner-09.png
 • Banner-04.png
 • Banner-06.png
 • Banner-10.png
 • Banner-03.png
 • Banner-05.png
 • Banner-07.png
 • Banner-12.png
 • Banner-11.png
 • Banner-01.png
 • Banner-08.png

36.9 km, n/aGoogle+ Album

Als ik de cijfers moet geloven die de verschillende website toekennen aan het wandelweer, dan moet het vandaag echt een prachtige dag worden. Met dat in het vooruitzicht heb ik een mooie wandeling uitgezet langs de Vecht en de Gein Tussen Loenersloot en Weesp.
 
06:00 uur
Ik ben al vroeg van huis vertrokken en zet de auto om exact 6 uur bij Loenersloot langs de N201. De wandeling kan beginnen en ik vertrek richting Vreeland. Voordat ik daar ben steek ik het Amsterdam-Rijnkanaal over. Het kanaal loopt van Tiel van Amsterdam en is de drukst bevaren kanaal ter wereld. In tegenstelling wat de naam doet vermoeden komt het kanaal uiteindelijk uit in de Waal bij Tiel. Na het passeren van Vreeland ga ik langs de Vecht richting Nigtevecht en Weesp.
 
07:37 uur
Na anderhalf uur langs de Vecht gelopen te hebben wil ik de Vecht oversteken naar Nigtevecht. Maar helaas wacht mij een onaangename verassing. De brug die mij naar de overkant had moeten brengen blijkt geen brug maar een pont te zijn. En het erge is dat deze pas vanaf 12:00 uur vaart. Dat is nog vier en een half uur op het bankje wachten!! 
Hoewel de Westzijde, door Nigtevecht, mooier is zal ik de route moeten moeten vervolgen over de Oostzijde van de Vecht. Uiteindelijk komende de geplande- en de alternatieve route bij de Vechtbrug (N236) weer bij elkaar.
 
    
 
09:15 uur
Via de Ossenmarkt loop ik Weesp binnen waar ik welkom geheten wordt door een tweetal kanonnen die voor het Fort staan opgesteld. Het fort maakte vanaf 1854 deel uit van de de Nieuwe Hollandse Waterlinie en was vanaf 1892 ook deel van de Stelling van Amsterdam. Helaas was het fort gesloten en loop ik via het Achterom vanuit Weesp richting Driemond.
Een klein stukje verder kom ik langs een prachtige stellingmolen. Molen 't Haantje heeft eerst in Amsterdam gestaan als marmerzaagmolen. Het is de eerste als industriemolen gebouwde wip(stelling) molen. In 1820 is de molen in Weesp herbouwd en ingericht als korenmolen.
 
10:00 uur
Aan de voet van de dijk langs de Gein staat vlak voor Abcoude een prachtig gebouwtje. Het rijksmonument is gebouwd in 1932 en deed dienst als zondagsschool. Als ik op vakantie zou zijn dan zou ik de een poging doen om even binnen te gaan, maar omdat alle zicht naar binnen onmogelijk is gemaakt heb ik geen welkom gevoel en blijft het bij het maken van een foto van de buitenkant.
 
    
 
11:20 uur
Nadat ik Abcoude gepasseerd ben en de Gein heb verruild voor de Angstel, kom ik in het dorp Baambrugge. Hier houd helaas de mooie wandelroute op omdat ik de laatste 3 kilometer langs de Rijkstraatweg moet lopen. Op deze drukke weg, waar de auto's nogal hard rijden, is het voor een wandelaar geen pretje. Aan de andere kan van de Angstel zou een prachtige gelegenheid zijn om een wandelpad te maken door de Binnenweg (Baambrugge) via de dijk langs het water, te verbinden met de Donkervlietse Binnenweg. Lijkt me een geweldig wandelpad dat d.m.v. 3 of 4 overstapjes te maken is. 
 
11:48 uur
Als laatste kom ik langs kasteel Loenersloot. Ik werp nog even een blik in de kasteeltuin en maak nog een paar foto's alvorens ik richting de auto ga. Mijn wandeling zit er weer op en stap na 37 km weer in de auto.
 
Het was prachtig wandelweer, een prachtige route en een prachtige omgeving. Voor de mensen die deze route gaan lopen zou ik willen adviseren in tegengestelde richting te lopen. Dan start je namelijk met het saaie stuk van 3 km.
 
DaGaroete Hans.