• Banner-06.png
 • Banner-11.png
 • Banner-08.png
 • Banner-10.png
 • Banner-05.png
 • Banner-01.png
 • Banner-09.png
 • Banner-02.png
 • Banner-03.png
 • Banner-07.png
 • Banner-12.png
 • Banner-04.png

37 km, n/aGoogle+ Foto's

Koek & Lopie Winterwandeling 

Vandaag staat er weer een Koek & Lopie op het programma. Toch altijd weer spannend hoe de routes eruit zien en welke afstand ik zal kiezen. Gelukkig heb ik de routes zelf gemaakt en kies ik de route waarbij ik het meeste kan genieten. Het wordt de langste route van 36 km.
 
Omdat de verbouwing van stal naar restaurant van Ruygeborg Hoeve nog niet klaar is starten we vanuit de Kapberg. Na een lekkere kop koffie stap ik om exact 8:30 uur naar buiten om te beginnen aan de wandeling. Het is buiten erg grijs en helaas regent het een klein beetje. In het begin denk ik dat het nog wel meevalt maar na een uurtje trek ik toch maar mijn regenkleding aan. De regen is het probleem niet maar mijn beenspieren worden nu echt koud en dat loopt niet gemakkelijk.
Via het Meijepad, dat een grondig opknapbeurt krijgt, loop ik richting de watertoren Piet Potlood.
Al lopend over de Meije leer ik weer een nieuw werkwoord. In de slootkant staat een bordje met de tekst 'Niet sloten' en een kilometertje verder weer een bordje. Geen idee wat het is maar het lijkt mij heel erg leuk.
 
   
 
10:00 uur
Het eerste stuk onverhard is een feit. Vanaf de Meije loop ik over het Boerenlandpad richting Zwammerdam. De regen heeft het weiland veranderd in een dikke moddersoep. Bi iedere stap die ik zet wordt mijn schoen vastgezogen. Het lopen wordt hierdoor erg zwaar, maar deze 2 km van de route is zeker de moeite waard. Achter me zie ik een wandelaar verschijnen dit, net zoals ik, een flink tempo loopt. Ondanks dat ik mijn tempo wat aanpas lopen we pas bij de Molenviergang van Aarlanderveen naast elkaar.
 
   
 
11:00 uur
Ondanks dat het Oude Rechthuis gesloten is neem ik toch even plaats op het terras om een broodje te eten en beker zelfgemaakte chocolademelk te drinken. Even lekker achterover en naar de andere wandelaars van de 18 en 24 km kijken.
Na zo'n 10 minuten stap ik weer op en kan de inhaaltocht beginnen.
Toch wel gezellig een beetje aanspraak met andere wandelaars. Helaas duurt het maar even en binnen korte tijd zie ik niemand meer voor me lopen.
 
  
 
12:30 uur
Vanuit Zevenhoven loop ik over het Molenpad richting Noorden. In de weilanden langs dit pad zitten honderden ganzen wat op zich al een heel mooi gezicht is. Maar als al deze vogels gezamenlijk opstijgen en wegvliegen is dat een geweldig schouwspel. Zoveel vogels in de lucht, het geluid van de krachtige vleugelslagen en het geluid van de klapperende slagpennen. Heel indrukwekkend.
 
14:00 uur
Ruygeborg Hoeve is alweer in zicht. Nog een paar honderd meter en kan kan genieten van een warme chocolademelk. Of toch niet?! Nee, ik besluit nog een klein ommetje te maken via het jonge natuurgebied (4-5 jaar oud) dat voor Ruygeborg Hoeve ligt. Een ommetje van ongeveer een kilometer maar wel erg zwaar. Het gebied is in de zomer al erg vochtig maar in de winter is het flink blubberig. De schapen hebben van het pad al een lekker blubberpad gemaakt waar ik overheen mag. Je schoenen knappen er niet van op maar het uitzicht is daar geweldig. Aan het einde van het pad heb ik mijn schoenen even afgespoeld in de sloot. Aaah, en daar is het werkwoord van vandaag: Ik heb mijn schoenen gesloot!
 
  
 
Vandaag heb ik 36 km genoten en na afloop ben ik nog lekker in de Kapberg gaan zitten voor een chocolademelk met slagroom (en nog een).
 
De volgende Koek & Lopie is op zondag 14 februari en start vanuit Hazerswoude.
 
DaGaroete Hans.