• Banner-02.png
 • Banner-05.png
 • Banner-12.png
 • Banner-10.png
 • Banner-01.png
 • Banner-06.png
 • Banner-08.png
 • Banner-03.png
 • Banner-07.png
 • Banner-04.png
 • Banner-09.png
 • Banner-11.png

39.7 km, 00:59:56


Google+ Album

 
Dit verslag heeft een hele lange voorgeschiedenis van bijna een jaar. Ik zal proberen dit in het kort even uit de doeken te doen.
 
Er was een, heul lang geleden, een discussie dat wandelen voor watjes zou zijn. Deze uitlatingen werden gedaan door twee Taekwondo-kabouters die werkelijk dachten dat zij gelijk hadden. Omdat het oude lijf van de wandel-kabouter niet meer in staat was deze snotneuzen een lesje te leren heeft de wandelkabouter de Taekwondo-kabouters uitgedaagd voor een wandeling van 40 km.
 
En vandaag, zaterdag 8 oktober 2016, zullen we de avonturen beleven van deze kabouters.
 
De wandeling die we vandaag gaan doen is georganiseerd door De Lat en zal ons door het prachtige landschap rond Berg en Dal voeren. Zoals de naam van de plaats al doet vermoeden is het parcours niet helemaal vlak en zullen we naast het asfalt grote delen door de bossen lopen.
 
6:00 uur
Vandaag word ik opgehaald vanaf het Station in Alphen aan den Rijn waarna we met z'n vieren richting Berg en Dal zullen reizen. Dagmar heeft speciaal voor de ze lange reis een thermosfles koffie meegenomen. Helaas ontbreken de bekertjes moeten we noodgedwongen een stop maken bij een tankstation langs de A12. Tijd voor een kop koffie moet je namelijk gewoon maken.
 
7:30 uur
Rond de klok van 7:30 uur kwamen we aan bij de startlocatie en kwamen we de eerste wandelaars, die net vertrokken waren, tegen. Nadat we ingeschreven hadden, de veters hadden gestrikt en de (voorlopig) laatste sanitaire stop, zijn wij ook vertrokken voor onze wandeling van 40 km.
 
Gewapend met onze route beschrijving en ondersteund door de vele routepijlen langs de route kan het eigenlijk niet mis gaan. Tja we zouden nog kunnen strandden door blaarvorming of spierpijn bij een van onze mede wandelaars. 
De eerste uren zijn verstreken en iedereen loopt nog soepel
 
  
 
10:00 uur
Na een kort stukje door Duitsland zij  we weer op Nederlandse bodem en komen we aan bij de eerste wagenrust. Met een overvloed aan koffie, thee, broodjes en fruit is er geen excuus meer te bedenken om deze tocht niet uit te lopen. 
Vooralsnog gaan het met Boris en Mike goed af. Zonder enige fysieke training zijn zij vandaag begonnen aan hun eerste (en misschien ook laatste) 40 km-wandeling. Van Jürgen en Dagmar verwacht ik natuurlijk niet anders dan dat zij deze tocht uitlopen. ;-)
Na een korte pauze vertrekken we weer en lopen achter 3 paarden aan. Prachtige beesten om naar te kijken maar helaas zitten op deze paarden ook 3 dames die nogal van kletsen houden.
Gelukkig passen de dames de route aan en slaan rechtsaf. De rust is weer terug.
 
 
 
13:00 uur
Net na een lekker stukje asfalt lopen we via wandelpaden langs akkers en weilanden en verruilen de open vlakten weer voor de bossen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen en ik ga het gewoon weer doen. Wat een geweldig mooi afwisselend landschap is dit. Ik week niet hoe de andere dit beleven maar ik kan hier echt van genieten.
Na het passeren van de laatste wagenrust maken we ons klaar voor het laatste stukje. Net na het verlaten van de rust worden we nog even in de verleiding gebracht door de routesplitsing 40-60 km. Doen de nog wat extra kilometers door de 60 km route te volgen, of houden we ons bij net plan om de 40 km te volbrengen. Het stemmen ging erg snel en er werd unaniem besloten de 40 km te voltooien.
 
   
 
15:00 uur
De finish is in zicht en laatste meters worden afgelegd. Voor het bord Berg en Dal wordt nog even geposeerd om deze gebeurtenis vast te leggen voor het nageslacht.
De route van vandaag was het geringe aantal delen verhard wandelpad en het heuvelachtige landschap rondom Berg en Dal heel mooi maar ook erg zwaar. We hebben een heerlijke dag gehad en ik kan niets anders zeggen dat ik respect heb voor Boris en Mike. 
Er zal ongetwijfeld een moment komen dat de spierpijn en misschien een klein blaartje ze zal herinneren aan deze tocht, maar trots mogen ze zeker zijn. Bij het afmelden krijgen we allemaal nog een diploma mee waarop staat dat we deze tocht hebben volbracht.
 
Zittend aan de bar komen we, onder het genot van een glas cola even op adem en stappen daarna weer in de auto richting Alphen aan den Rijn.
 
16:55 uur
Om de dag met gevulde maag af te sluiten kloppen we om vijf voor vijf aan bij Eetcafé de Meiden in Alphen aan den Rijn. Eigenlijk gaan ze pas om 17:00 uur open maar speciaal voor ons is dat vandaag 5 minuten eerder. Geweldig toch?
En u weet ik niet of het aan het eten of de drank lag, maar toen we naar de auto liepen leken we allemaal een beetje dronken. Zelfs ik was blij dat ik weer in de auto zat. Wat een dag!
 
 
DaGaroete Hans.