• Banner-01.png
 • Banner-07.png
 • Banner-04.png
 • Banner-09.png
 • Banner-11.png
 • Banner-12.png
 • Banner-10.png
 • Banner-03.png
 • Banner-05.png
 • Banner-08.png
 • Banner-02.png
 • Banner-06.png

SamenLoop voor Hoop

Live BLOG. 24 Uurs actie van Hans Heerings tijdens de SamenLoop voor Hoop.

 

 

Einde van de SamenLoop voor Hoop.

 
Beste Mensen,
 
Even leek het erop dat dat ik de eindstreep niet zou halen. Na de gigantische dip op zondagochtend om 5 uur ben ik toch weer opgestaan om mijn missie te volbrengen. En gelukkig met succes!
Gelukkig heb ik veel steun gehad van alle lopers zodat je weer wat extra energie krijgt om door e gaan.
Alhoewel, energie?  Vanaf 9 uur vanochtend ging het toch een stuk minder soepel. De perfecte EHBO die verzorgt werd door het ROC in Alphen aan den Rijn had mijn geadviseerd om iets regelmatiger te eten, dus ieder uur een broodje en een kopje thee met suiker. Dat advies werd onder strikte controle gehandhaafd en beviel uitstekend.
 
Maar na zoveel uur lopen zie je iedere keer die klok steeds langzamer tikken. Psychisch een echte killer die klok. Als er namelijk 07:59:00 op de klok staat denkt een men (zoals ik) dat het nog maar 7 uur lopen is. En dan moet je stiekem nog acht uur lopen.
 

Zeker de laatste uren waren vreselijk zwaar. Met een pijn dat (denk ik) te vergelijken is met een aanval van 100 stekende wespen werden de voetjes er niet lekkerder op. De drang om te gaan zitten werd groter en groter, maar door de steun van mijn schoonouders en later ook mijn ouders, Sandra, Rowin, Deven, Mirron, Bram van Mens en Wim van Egmond (ben ik nog iemand vergeten?) heb ik dat niet meer gedaan.
 
En dan het laatste uur. Met voeten die duidelijke signalen gaven dat ze niet meer wilden, toch nog het laatste uur volgemaakt. Mensen op het parcours en langs de kant beginnen je zo langzamerhad te kennen en van alle kanten kreeg ik eten en drinken aangboden. Overigens was dat al zo vanaf het begin van de SamenLoop voor Hoop.
 
En dan uiteindelijk het verlossende moment, de finish! Op dat moment viel er een hele last van me af en werd er een ere haag gemaakt waar ik tussendoor liep. Vermoeid en met wat opgehoopte emoties nog even een kleine ereronde gemaakt. Zelfs dan hou ik het niet droog.
 
Tijdens de slotspeech van Rudi Overmars (echt een topper) werd het meest eigenwijste team ook nog in het zonnetje gezet. Normale teams bestaan uit 10 tot 15 personen, maar Team Health Company had er helaas maar één, in de vorm van mijns persoontje. En op dat moment begonnen alle mensen mijn naam te roepen waardoor deze oude sentimentele trut toch even een moeilijk moment kreeg. Op het podium kreeg ik als beloning een leuke taart met daarop een foto van mezelf samen met (weer een topper) Dick Stapper. Na de felicitaties loop ik het podium af en loop ik Bas van der Voort tegen het lijf. Een paar maanden geleden heb ik hem al geprobeerd uit te nodigen voor de SamenLoop voor Hoop in Alphen aan den Rijn, maar helaas had ik nooit contact met hem gehad. Lees zijn persoonlijke verhaal over kanker op zijn website en ontdek dat je voor hem alleen maar respect kan hebben.
 

Naar mijn bescheiden mening is wat de organisatie hier heeft neergezet een bijzonder geslaagd evenement. Niet dat ik ooit nog een 24 uur ga lopen!
 

Nu lig ik in bed en als ik probeer te gaan staan, lijkt het alsof er duizenden spelden in mijn voeten zitten. Of dat is wat ik wilde weet ik niet, maar een beetje je grenzen verleggen en je inzetten voor je medemens moet eigenlijk vanzelf sprekend zijn. Mijn missie is volbracht en ik heb er een heel goed gevoel bij. Jammer van de zere voeten, maar dat ik na een paar dagen wel weer over. Maar het gevoel van deze missie zal blijven. En dat is een heel goed gevoel!
 
Natuurlijk wil ik iedereen bedanken die mij financieel of mentaal gesteund heeft, bedankt voor je bezoek, je SMS of je E-mail. Deze kleine gebaren gaven mijn de kracht om door te gaan en niet na mijn dip te stoppen. Iedereen bedankt.
 

DaGaroete Hans.
Geplaatst door op15:55 Geen opmerkingen:
 
 
Nog minder dan twee uur te gaan. De klok lijkt wel steeds langzamer te gaan lopen.
 

Thee drinken bij organisatie SLVH.

 
Op advies van de EHBO medewerkers (even de namen vergeten) ga ik nu elk uur even een kopje thee en een broodje eten in de EHBO-tent.
 

Even bij de EHBO.

 
Eindelijk even tijd om verslag te doen van de SamenLoop voor Hoop. Waarschijnlijk zal ik de 24 uur niet meer kunnen volbrengen. Op dit moment zit ik al 30 minuten bij de EHBO. Nadat ik even stopte voor mijn eerste echte pauze (na 15 uur wandelen) ging het lichtje even uit. Zweten, misselijk en een beetje raar gevoel was voor de EHBO-ers de reden om mij even in de tent te houden. Maar gelukkig gaat het nu weer goed en zal ik mijn weg weer gaan vervolgen.

 

 

Samenloop voor Hoop 2010 Foto

 
 
 
SamenLoop voor Hoop 2010, Alphen aan den Rijn.
 

Samenloop voor Hoop 2010 Foto

 


Samenloop voor Hoop 2010 Foto's
 

SamenLoop voor Hoop is gestart.

 
De SamenLoop voor Hoop is nu echt van start gegaan. Op naar de 24 uur.
 

Pakket is klaar voor verzending.

 
Alle kleding is ingepakt en klaar om aangetrokken te worden. Helaas is er bij het behandelen van de order iets mis gegaan met de maten en krijgt iedereen een maatje kleiner. Nu maar even niet bellen met de leverancier omdat ik dan waarschijnlijk iets minder vriendelijk ben dan vanochtend om 06:30 uur toen de bestelling werd afgeleverd.
Sandra is op dit moment bezig met het opzetten van een partytent. Hopelijk gaat dit lukken omdat bij gebrek aan campingervaring en een duidelijke handleiding dit soort acties de nodige ergernis met zich meebrengen. En ik? Ik ga nog even in de zon zitten zolang dat nog kan!
 
DaGaroete Hans.
 

Polo's en regenjassen inpakken.

 
Omdat ik gisteren mijn auto al bij Park Rijnstroom geparkeerd had, zodat ik mijn reserve kleding droog kan houden, ben ik zojuist even heen en weer gereden om de tasjes te halen. Ik ben nu bezig met het vouwen van de polo's en de regenjassen. De plastic tassen die ik kreeg van Perry Sport blijken nu wel echt handig.
Na het inpakken van een gedeelte kwam ik erachter dat de levering niet kompleet was en dat iedereen maar één polo krijgt (i.p.v. twee). Dus... alle tasjes weer uitpakken, polo's eruit en weer overnieuw beginnen. 
 
DaGaroete Hans.
 
 

maandag 24 mei 2010

Weblog SamenLoop voor Hoop.

 
Tijdens de SamenLoop voor Hoop zal ik regelmatig verslag doen van mijn belevingen tijdens dit evenement.
Vanaf zaterdag 29 mei om 14:00 uur zal ik proberen iedere twee uur verslag te doen.

DaGaroete Hans.