• Banner-06.png
 • Banner-03.png
 • Banner-11.png
 • Banner-12.png
 • Banner-04.png
 • Banner-08.png
 • Banner-09.png
 • Banner-01.png
 • Banner-10.png
 • Banner-05.png
 • Banner-07.png
 • Banner-02.png

8.2 km, 02:23:51


Foto's: Google+ Album

Vandaag is het een bijzondere dag. Voor het eerst zal Rowin (mijn oudste zoon) met mij meelopen tijden een wandeling. Vorig jaar tijden de vakantie in Oostenrijk heeft hij al aardig wat kilometers afgelegd, maar nu komen de eerste kilometers in Nederland. Om te beginnen gaan we het Boerenlandpad Oostvaartpad in Hazerswoude Rijndijk en Hazerswoude-Dorp lopen. Deze route heeft een totale lengte van 8 km.

Om 07:00 uur zijn we naar beneden gegaan en na een stevig ontbijt kon de tocht beginnen. Even over half acht stonde we met de auto op het Spookverlaat en kon de reis beginnen. Via de Galgweg liepen we in westelijke richting naar 'Jeu de Boer'. Hier doken we, tot groot genot van Rowin, meteen het weiland in. Na enkele meters bleken zijn schoenen niet echt waterdicht te zijn en liep hij al met natte voeten.

Na veel soorten gras gezien te hebben zijn we ze gaan plukken om ze thuis op internet op te zoeken. Het plukken ging perfect maat het opzoeken is nog een hele klus. De aaren lijken erg veel op elkaar en het verschil zit vaak in het blad. Ons onderzoek liep dus een beetje stuk op het blad. Helaas, de volgende keer beter. Uiteindelijk kwamen we na een paar natte weilanden aan op het Oostvaartpad.

Net even na de brug over de Oostvaart hebben we even een broodje gegeten. Via de dijk zijn we tot de Blauwe Wip gelopen en zijn daar rechtsaf geslagen. Via de burgemeester Den Hollanderweg en de Burgemeester Ten Heuvelhofweg kwamen we uit bij de Papenvaart. Deze Papenvaart loopt van de Rietveldsemolen naar de Oude Rijn. We volgde deze vaart via het Papenpad. Het schijn dat dit pad doorloopt totaan de vogelspotplaats bij het spookverlaat. Maar omdat de brandnetels er erg hoog besloten we om gewoon het pad te volgen totaan het Spookverlaat. Na een paar honderd meter klommen we weer over een hek en liepen we weer langs de Papenvaart.

Vlak voordat we bij de N11 aan kwamen gingen we linksaf richting de eerste windturbine. Deze Vestas v90 windmolen leverd een vermogen van 3000kW. De gondel is gemonteerd op een paal van 80 meter hoog. De bladen hebben een lengte van 45 meter. Daarmee komt de totale hoogte op 125 meter. Als je onder zo'n molen staat is dat wel heel indrukwekkend. En dan te bedenken dat het nog niet eens waait.

Het boerenlandpad gaat verder, en wij dus ook. Via een maisveld, waar ik net nog overheen kan kijken, lopen we naar het volgende stuk land. Via de speciaal aangelegde bruggetjes komen we uiteindelijk uit bij de Oostvaart. Hier gaan we linksaf en lopen via de dijk over het gras. Rowin heeft het hoorbaar naar zijn zin en zingt en praat aan een stuk door. Heerlijk toch!!

En dan is de auto alweer in het zicht. Nog een paar honderd meter en de wandeling zit er weer op. Voor Rowin is het natuurlijk een hele prestatie om zonder enige voorbereiding, en natte schoenen, in een keer 8 km te lopen.


DaGaroete Hans.