17.6 km, 03:01:54Google+ Album


Aan de meeste goede voornemens kan ik me helaas slecht houden, maar het voornemen om in 2006 weer lekker te gaan wandelen is denk ik geen enkel probleem. Vanochtend ging de wekker alweer vroeg af en om 07:15 uur stond ik alweer buiten. Het kwik stond op -2 graden en de hemel was helemaal onbewolkt. Het belooft lekker wandelweer te worden.
 
Vandaag wil ik beginnen met een klein ritje. Mijn trainingsschema verteld dat er 10 km op het programma staat. We zullen zien of we dat gaan halen. Het eerste deel van mijn wandeling voert mij over de Madridsingel, Laan der Continenten en daarna door het Bospark. Eenmaal het Bospark door loop ik over de Prins Bernhardlaan richting Winkelcentrum de Herenhof. Vlak voor het winkelcentrum sla ik rechtsaf en ga langs het water lopen. Na een kilometer kom ik aan bij de Doornenburg. Vanaf hier zal mijn collega Ronald Geurts meelopen. Hij zal dit jaar voor het eerst de Nijmeegse 4-Daagse gaan lopen. En om zijn Nijmeegse avontuur van 4x50km een beetje kans van slagen te geven loopt hij gezellig met me mee.
Om 08:00 uur lopen we richting de Zegerbaan alwaar wij de weg ondersteken (oversteken maar dan anders). Na een paar honderd meter komen we in de Ridderbuurt. Deze landelijke weg, met aan de ene kant boerderijen en aan de andere kant volkstuinen, brengt ons weer richting Alphen aan den Rijn. We lopen de N207 onderdoor en lopen via de Jeltje de Bosch Kemperstraat richting de Woudwetering.  Hier aangekomen gaan we rechtsaf richting Woubrugge. Ons oog valt op een bijzonder mooie Bentley Continental GT. Leuk autootje hoor, maar in de winter is het toch zonde om met een ijsschrapper de ramen van deze bolide te mishandelen. Maar dat het een mooie auto is dat is zeker.
Na een korte blik over het hek, waarachter de auto stond, vervolgen we onze weg richting Woubrugge.
 
  
 
Als wij in Woubrugge de brug zijn overgestoken gaat de reis verder, of eigenlijk terug, naar Alphen aan den Rijn. Via de Vrouwgeestweg, Heimansbuurt en 's-Molenaarspad lopen we weer richting Alphen aan den Rijn. Als we bij de Oude Rijn aankomen slaan we linksaf de Oudhoornseweg op en steken de 's-Molenaarsbrug over. Vanaf hier bekijken we de nieuwe woonwijk L'Universa, die op het terrein van de oude dakpannenfabriek Van Oordt uit de grond wordt gestampt.  De architecten van Atelier PRO uit Den Haag waren waarschijnlijk een paar daagjes ziek toen zij deze wijk tekenden. Maar goed, smaak is iets heel persoonlijks zullen we maar denken.
 
Langs de Oude Rijn lopen we verder richting de Albert Schweitzerbrug. Hier nemen we afscheid om het laatste stukje alleen naar huis te lopen. Ik besluit om via de Hooftstraat te lopen om het nieuwe stadshart nog even te bekijken. Al zijn de meningen er over verdeeld, ik vind het steeds mooier worden.
 
  
 
Nu maar snel naar huis. Vandaag was het wel even wennen. Niet alleen omdat ik voor de eerste keer dit jaar weer liep, maar ook omdat ik voor het eerst sinds jaren weer met iemand samen liep. Waar je normaal uren achter elkaar niets hoeft te zeggen (en als je het wel doet hoort niemand je) heb je nu opeens gespreksstof. De eerste 2 uur waren samen goed te vullen. Kijken wat we tijdens een tocht van 6-7 uur te bespreken hebben.
 
Wat mijn nieuwe schoenen betreft heb ik ook niets te klagen. Afgelopen week had ik ze al een aantal dagen aangehad om alvast te wennen. Maar zelfs na de eerste rit van 18,5 km ben ik nog zeer tevreden.
 
DaGaroete Hans.