• Banner-04.png
 • Banner-11.png
 • Banner-10.png
 • Banner-01.png
 • Banner-12.png
 • Banner-09.png
 • Banner-03.png
 • Banner-05.png
 • Banner-06.png
 • Banner-08.png
 • Banner-07.png
 • Banner-02.png

20.1 km, 03:10:03Google+ Album


De goede vrijdag is wel een hele goede vrijdag om een lekker ommetje te maken. Vandaag staat een kleine wandeling op het programma van zon 20 km.
 
Om 07:00 uur trek ik de voordeur in het slot en loop via de Goudseschouw richting de hefbrug Gouwesluis. Alleen jammer dat op de borden die bij de brug geplaatst zijn de naam verkeerd staat. Op de borden staat namelijk Hefbrug gouwsluis, terwijl er op nog geen 20 meter afstand een brugwachtershuisje staat met naam Gouwesluis erop. Maar goed taalfoutje moet kunnen toch?? Lees dit verslag anders nog maar eens goed door. Je zult er ook hier nog wel een paar tegenkomen.
 
Hefbrug Boskoop Via de Otweg en de Badhuisweg loop ik richting de hefbrug van Boskoop. Deze brug is exact hetzelfde als de bruggen in Waddinxveen en Alphen aan den Rijn. De brug in Boskoop is in 1936 gebouwt terwijl de hefbrug Gouwesluis uit 1939 komt.
 
  

Verzakt huis op veengrond in Boskoop Ik steek de brug over en loop over de Reijerskoop in westelijke richting naar de Spoelwijkschedijk. Via de Polder loop ik richting de Wijkdijk. Langs deze dijk staan natuurlijk boerderijen en huizen. Maar een boerderij viel mij wel erg op.
Zowel de voorgevel als de achtergevel zijn naam binnen gezakt en het middelste gedeelte van de boerderij is naar beneden gezakt. Een verontwaardige bewoner steekt zijn hoofd uit het raam en vraag waar ik mee bezig ben, en of het voortaan even wilde vragen voordat ik een foto nam. Direct stelde ik de vraag ik een een foto mocht maken waarop ik een bevestigend antwoord terug kreeg. Dus. Vandaar deze prachtige foto.
 
Uitzicht vanaf Spoorlaan richting Alphen aan den Rijn Via Voshos loop ik naar de J.C. Hoogendoornlaan waar ik linksaf ga. Als ik bij de Spoorlaan aankom ga ik rechtsaf richting Zwammerdam. Mijn tocht komt lang de Hooge Burgh. Op het terrein van de Stichting de Hooge Burgh schijnen de fundamenten van het hoofdkwartier te bekijken te zijn die ergens tussen de paviljoens liggen. Deze fundamenten zijn pas in 1968 opgegraven. Na een kleine ronddwaling ben ik weer verder gelopen. Ik laat daarbij het fort Nigrum Pullum even voor wat het is. Een volgende keer zal ik de speurtocht hervatten.
 
  
 
Rotonde ter hoogte van Zwammerdam Via de Steekterweg loop ik weer richting Alphen aan den Rijn. Op dit moment zijn de werkzaamheden nog ik volle gang om de oude N11 (Steekterweg) om te vormen tot een autoluwe weg maar de mensen weer met genot kunnen wonen. Een paar jaar geleden liep ik grotendeels dezelfde wandeling en sloot die, net zoals nu, af met de Steekterweg. Toen werd ik er niet echt vrolijk van om deze route te lopen. Nu is het heerlijk rustig. En als alles straks klaar is zal het ook nog mooi worden.
 
Ik steek de hefbrug Gouwesluis weer over en voer de laatste kilometer het tempo nog even flink op. Als ik thuis kom heb ik er exact 21 km opzitten met een gemiddelde snelheid van 6,7 km/uur. Kijk, das pas praat. Nu eens kijken wat voor snelheid ik haal als de afstanden richting de 35-40 km gaan.
 
DaGaroete Hans.