• Banner-02.png
 • Banner-06.png
 • Banner-01.png
 • Banner-04.png
 • Banner-07.png
 • Banner-11.png
 • Banner-05.png
 • Banner-09.png
 • Banner-10.png
 • Banner-03.png
 • Banner-12.png
 • Banner-08.png

22.6 km, n/aGoogle+ Album


Vanochtend om 07:00 uur stond deze jongen weer buiten voor een verfrissende wandeling. Het was nog donker maar volgens het weerbericht zou het grijs en vochtig zijn. Vooralsnog is het donker en kan dat niet controleren. De temperatuur komt niet boven de 2 graden.
 
Met de rugzak opgebonden gaat de reis richting het station. Hier steek ik het spoor over en loop in noordelijke richting over de Prins Bernhardlaan. De eerste 5 kilometer zal het zelfde zijn als die van de vorige wandeling. Ronald is nog steeds positief en dat na de 11,5 km van de vorige keer. Volgens het trainingschema zou Ronald 15 km gaan lopen, maar om het 'bikkel'-gevoel een beetje te verhogen heb ik vandaag een route van 18,5 km in de planning. Gelukkig weet hij dat nu nog niet.....
 
  
 
We lopen over het Windepad en daarna over de Ringdijk in de richting van Ter Aar. Als we Ter Aar in lopen gaan we rechtsaf een brug over en gaan via de Reigerlaan naar het zuiden. Hier ligt een klein parkje waar je (als het lekker weer is) heerlijk een broodje kan eten. Vandaag slaan we even over vanwege het regenachtige weer. De voorspelde motregen is uitgegroeid tot een lekker buitje. Gelukkig is het snel weer (bijna) droog en kan de regenkleding nog even in de tas blijven. Als we het parkje uit lopen komen we op de Westkanaalweg. Hier gaan we in noordelijke richting naar de Aardammerbrug. We steken de brug over en lopen over de Kerkweg, langs de Intratuin, Tar Aar weer uit. Voordat we de Zevenhovenseweg op lopen gaan we rechtsaf de Hogedijk op.
 
Hier passeren we het prachtig gerestaureerde gemaal Nieuwkoop. Nadat het op 24 augustus 2001 door vlammen grotendeels was verwoest was een restauratie van dit gemeentelijk monument wel op zijn plaats. Volgens mij zijn de dieselmotoren die van oudsher het gemaal aandreven nu vervangen door elektromotoren. Aan de buitenkant is natuurlijk niets veranderd en staat het gemaal er nog net zo bij als voor de brand.
 
Maar de reis moet verder. We lopen nog een klein stukje over de Hogedijk en gaan daarna via de Korteraarseweg naar Noordeinde. Via deze weg lopen we langs een tweetal kerken. Hier moet je zijn voor de activiteiten in het dorp, want verder is er niemand te zien. Ik werp nog even een blik op de Morgenster. Het blijft toch een mooi gezicht hoe deze 8-kantige stellingmolen uit 1870 boven de bebouwing uit komt.
 
Putmolen, molenviergang Aarlanderveen We gaan weer verder en steken de Nieuwkoopseweg over. Nadat we de kerk gepasseerd zijn gaan we voor het Oude Rechthuis rechtsaf de Kerkvaartsweg op. En daar is weer een molen. Een voor veel mensen wel bekende molen. Het gaat natuurlijk om de Putmolen die deel uit maakt van de Molenviergang.
 
Vanaf de Putmolen veranderd de staatnaam van Kerkvaartsweg naar Kortsteekterweg. Op zich niet vreemd maar als je bedenkt dat deze weg eigenlijk doorloopt tot aan de Oude Rijn waar ook een Kortsteekterweg is dan is het wel raar. Voorlopig mogen we even 2,5 km genieten van een oer hollands stukje landschap 'weide'. Hoewel het toch een vochtige tijd is, is het weiland goed te bewandelen en blijven de modderpartijen uit.
Beelden Als we aankomen bij de Oude Rijn gaan de rechtsaf richting Alphen aan den Rijn. Via de Kortsteekterbuurt lopen we de Oranje Nassausingel op. Nog een klein stukje door het Sportpark Zegersloot en dan nemen we op de Bijlen afscheid. Voor beide nog een klein stukje naar de thuisbasis. Ik ga via de van Boetzelaerstraat richting het stadhuis en loop dan via het station naar huis.
 
 
Afgezien van het grijze druilerige was het het een lekker wandelingetje. De totale afstand was vandaag 23,6 km met een gemiddelde snelheid van 6 km/uur. Ik zit dus lekker op schema van mijn training betreft.
 
DaGaroete Hans.