• Banner-10.png
 • Banner-05.png
 • Banner-01.png
 • Banner-02.png
 • Banner-06.png
 • Banner-07.png
 • Banner-04.png
 • Banner-08.png
 • Banner-03.png
 • Banner-12.png
 • Banner-11.png
 • Banner-09.png

26.4 km, n/aGoogle+ Album

Eindelijk heeft het winterse weer plaatsgemaakt voor wat aangenamere temperaturen. Het is met 11 graden op de thermometer heerlijk wandelweer. Alleen is het jammer dat de regen met kleine bakjes uit de hemel komt vallen. Maar ook daar heb ik mijn voorzorgsmaatregelen voor getroffen. Verpakt in een poncho, regenbroek en een petje stort ik mezelf in de donkere ochtend. Een andere tegenvaller was natuurlijk de zomertijd. Een uur minder slaap, ofwel een uur eerder op. Al met al een moeizame start deze ochtend.
 
Om het standaard aanloop ritueel dat ik de afgelopen weken had aangewend een beetje te doorbreken besloot ik via de hefbrug Gouwesluis en de Steekterbrug richting de Zegerplas te lopen. Weer eens wat anders dan de Prins Bernhardlaan. Het is nog donker en de enige persoon die ik tegen kom is een man die, na zijn fiets tegen een boom gezet te hebben, afval tussen de struiken vandaan haalt. Tja, ieder zijn hobby.
 
  
 
Zegerplas met roeiboot Via de Edelsteensingel ga ik richting de President Kennedylaan en loop door totdat ik bij Ronald aankom. Inmiddels is het 07:50 en zitten de eerste 7 km er al weer op.
 
Een kikker of toch een prinses? Nadat Ronald is aangehaakt lopen we richting de Zegerbaan nadat we deze onderdoor zijn gegaan volgen we deze in zuidwestelijke richting. Aangekomen bij de Oostkanaalweg gaan we richting Aarlanderveen. Halverwege de Oostkanaalweg komen we een van de eerste kikkers/padden tegen. De eerste had ik eerder deze ochtend al gezien en was van het platte soort. Maar deze was ondanks de lage temperatuur toch aan de wandel geslagen. Een echte wandelpad dus. Voordat we afscheid van haar nemen geef ik haar nog even een klein duwtje tegen haar kikkerbilletjes om te voorkomen dat zij net zo eindigt als het familielid van eerder deze ochtend.
 
Weide met schapen We volgen nog een stukje Treinweg en als we aankomen bij Achtermiddenweg slaan we deze weg in en gaan via het Kerkvaartpad richting de Oude Rijn. De komende 2,5 km zal dwars door het weiland gaan. De door mij verwachte blubberbende blijft gelukkig uit en het pad is goed te bewandelen. Als we de Oude Rijn bereikt hebben gaan we via de Kortsteekterweg richting de molenviergang van Aarlanderveen. We lopen u weer door het weiland en komen uit op de Achtermiddenweg.
 
Molenviergang bij Aarlanderveen De terugreis is niet veel anders dan de heenreis. Je hebt ook weinig keus omdat over het Aarkanaal maar weinig bruggen zijn. De ander optie zou de Steekterbrug zijn geweest, maar omdat Ronald vandaag een wat kortere afstand wilde lopen hebben we daar niet voor gekozen.
 
 
Om de tocht nog een beetje gevarieerd af te sluiten lopen we over de golfbaan waar we ook nog eens de weg kwijt raken. Nou ja, kwijt raken is een groot woord, maar we komen niet helemaal uit waar we gehoopt hadden. Via de Burgermeester Bruinsslotsingel lopen we samen tot aan de The original Chinese palace (een chinees restaurant) alwaar we afscheid nemen en beide onze weg naar de thuisbasis proberen te vinden.
 
Ik loop nog een stuk langs de Zegerplas en verlaat via de Verlengde Aarkade en de Bijlen het sportpark. Via de van Lennepstraat ga ik richting de Swaensbrug. Vanaf hier is het weer een standaard route geworden richting huis.
 
 
Eigenlijk was het de bedoeling om vandaag een wat kortere afstand (net als Ronald) te gaan lopen. Helaas heb ik dat niet gered en heb alsnog 27,8 km gelopen. De volgende keren gaan we de afstanden flink opvoeren om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de Nijmeegse 4-Daagse. Zelf loop ik dit jaar helaas niet mee, maar Ronald gaat toch echt voor de 4x 50km. Zijn inschrijving en reservering voor een slaapplaats zijn onderweg.
 
DaGaroete Hans.