• Banner-02.png
 • Banner-04.png
 • Banner-12.png
 • Banner-05.png
 • Banner-11.png
 • Banner-01.png
 • Banner-10.png
 • Banner-03.png
 • Banner-09.png
 • Banner-06.png
 • Banner-08.png
 • Banner-07.png

35.2 km, n/aFotoalbum: Google+ Album


Volgens de weersverwachting zou het vandaag een treurige dag worden en niets is minder waar. Om 5:15 uur word ik wakker van een kleine stortbui. Nog geen 2 tellen later gaat mijn wekker. Ik besluit nog even mijn ogen te sluiten. Precies een uur later word ik weer wakker en nu heeft de stortbui plaats gemaakt voor een lekkere regenbui. Tijd om op te staan dus. Omdat ik een uurtje later ben besluit ik ik mijn route in te korten en te starten vanuit Zwammerdam. Dat scheelt dan toch snel weer 6 km lopen.

Ik rij met de auto naar Zwammerdam en parkeer deze in de binnenstad. Het is even zoeken naar een plekje, maar gelukkig rijd er net een paard en wagen weg. Zodra ik de auto uit stap hijs ik mezelf meteen in de regenkleding. En dat is geen overbodige luxe. Het water valt met bakken uit de hemel. Maar goed, een beetje water kan de pret niet drukken. Via de centrum loop ik richting de Oude Rijn. Deze steek ik over en slag linksaf richting Alphen aan den Rijn. Bij de Molenviergang van Aarlanderveen sla ik rechtsaf en loop langs de 3 bovenste molens. Vlag voor het passeren van de 2e molen kom ik midden op het wandelpad een broedend zwanenpaartje aan. Normaal loop ik daar omheen omdat ik deze dieren nooit zo vriendelijk vind als ze een nest of kleintjes hebben. Maar het strookje gras ik maar een paar meter breed en een echte uitwijk is er dus niet. Gelukkig ben ik zonder al te veel kleerscheuren langs de zwanen gekomen. Bij deze wens ik alle wandelaars veel succes de komende maand. Na de 3e molen kom ik uit op de Achtermiddenweg en sla daar rechtsaf. Aan het einde van deze weg kom ik een boer tegen die zijn schapen naar een weiland brengt. Ik maak een opmerking over het weer waarop de man een mooi boeren gezegde ten tonele brengt. Helaas ben de precieze uitdrukking vergeten, maar het was iets van 'Regen na achten, dan kan je wachten'. Het zou er op neer komen dat als het na 8 uur 's ochtends nog regent, het de hele dag zou regenen. Maar als jij de echte uitdrukking kent maak je kans op een wandeling samen met mij. Nou, zo'n kans kan niemand laten lopen.

De reis gaat verder via Nieuwkoop en Meije. Als ik langs Meijezicht loop kan ik de verleiding niet weerstaan en ga naar binnen voor een kop koffie en een stuk appeltaart. Ik hang mijn natte kleding even over de stoel en geniet van de klanken van Andre Riue. Zodra ik voel dat de eerste vezel van mijn onderbroek droog begint te worden hijs ik mezelf weer in mijn regenkleding. Voordat ik de zaak uitloop verteld de eigenaar dat het om 12 uur droog wordt. Natuurlijk!!! Hij vraagt nog waar ik heen moet. Ik bekijk mijn kaartje en zeg dat ik om 12 uur ongeveer in Bodegraven ben. In dat geval kan het ook 5 voor twaalf zijn.

Als ik de Meije uit loop sla ik linksaf en ga langs de Oude Rijn richting Bodegraven lopen. Bij de ophaalbrug en de sluis steek ik de Oude Rijn over en ga aan de andere zijde van de Oude Rijn richting Woerden. Na +/- 2 km (voor het fort Wierickerschans) ga ik rechtsaf en loop langs de Enkele Wiericke over de Prinsendijk. Als ik bij het fietspad aankom sla ik rechtsaf richting Bodegraven. Via het industrieterrein loop ik door tot aan de Goudseweg. Hier ga ik onder de N11 door richting de McDonald's voor een lekker ijsje. Als ik weer buiten kom is het opgehouden met regenen. De zon prikt zelfs een beetje door de bewolking heen. Ik kijk op mijn horloge en ziet dat het 3 minuten voor 12 is. Het kan haast geen toeval zijn. Dus als je echt wilt weten wat voor weer het wordt, dan ga je naar Meijezicht, je besteldt 2 koppen koffie en een stuk appeltaart voor EUR 4,- en je weet het exact. En als je daar dan toch bent huur je meteen even een kano om dit prachtige gebied vanaf het water te bewonderen. Echt een aanrader!Via de Oud Bodegraafseweg loop ik naar de J.C. Hoogendoornlaan in de richting van Zwammerdam. En dan is deze hoofdzakelijke vochtige wandeling weer tot een einde gekomen. En ik weet niet of het aan het weer lag, maar ik heb eigenlijk helemaal geen wandelaars of fietsers gezien. Op 3 dames na die hopeloos de weg kwijt waren op nog geen 3 km van hun woonplaats. Knap he? Mijn dag zit er na 33,8 km weer op. Eigenlijk wilde ik richting de 40 km gaan maar vanwege mijn extra uurtje slaap heb ik dan vandaag niet gered.


DaGaroete Hans.