• Banner-08.png
 • Banner-03.png
 • Banner-02.png
 • Banner-09.png
 • Banner-01.png
 • Banner-05.png
 • Banner-07.png
 • Banner-11.png
 • Banner-10.png
 • Banner-04.png
 • Banner-06.png
 • Banner-12.png

33.2 km, 15:09:56


Foto's: Google+ Album

Vanochtend was het weer heerlijk wandelweer. Je kent het wel, een klein beetje wind , een heldere hemel en een temperatuur van -1 graden. Ik zie het als een goede voorbereiding op mijn deelname aan de SamenLoop voor Hoop, hoewel ik denk dat er op 29 en 30 mei geen sneeuw zal leggen. Voor deze sponsorloop ben ik overigens nog opzoek naar sponsoren die mijn 24 uurs wandeling t.b.v. het KWF kankerbestrijding willen steunen. Meer informatie is te vinden op mijn website en donaties kunnen gestort worden op rekeningnummer 949797 t.n.v. J.W.A. Heerings onder vermelding van SLVH2010. Tot zover de SamenLoop voor Hoop. Snel door met het wandelverslag. Het is 06:00 uur en ik bind mijn rugzak weer op mijn rug en loop richting het station. Gisterenavond is er nog een klein beetje sneeuw gevallen, maar omdat de temperatuur toen net even boven het vriespunt lag was het al een beetje gesmolten. Later in de nacht is het weer gaan vriezen en is de sneeuw weer opgevroren. Mijn schoenen maken een heerlijk knisperend geluid op deze harde sneeuw. Via de Laan der Continenten kom in op het Weteringpad waar het smeltwater is opgevroren tot een mooie verraderlijke en onzichtbare ijslaag. De eerste glijpartij is een feit en ik ben dus weer gewaarschuwd.

Het Weteringpad volg ik totdat ik bij de N11 aankomen. Daar ga ik via het tunneltje onder de N11 door en volg het Spookverlaat, de Galgweg en de Vier Heemskinderenweg totdat ik bij het natuurgebied De Wilck aankom. Dit natuurgebied ligt midden in het veenweidegebied en wordt veel bezocht door de kleine zwaan en de Smient. Niet dat ik deze vogels kan herkennen, maar dat heb ik gelezen op het bordje dat bij de ingang van dit gebied staat. Als ik het gebied weer uitloop ga ik via de Burmadeweg en het Weddepad richting de Weipoort.

Hier kom ik een interessante man tegen. Zijn naam is Pierre Pijnnaken. Tijdens ons gesprek vertelde hij dat hij op 29 maart richting Santiago de Compostella zal gaan lopen. Kijk, dan heb je iets om over te praten. Ook is Pierre molenaar op de Groenendijkse Molen. Het maakt niet uit waar hij over praat, zijn enthousiasme is duidelijk aanwezig in zijn verhaal. Op het Gerlderwoudsekerkpad nemen we even pauze. De tassen gaan open en we eten een broodje en drinken beide een beker heerlijke warme chocolademelk. Na de korte break moet de reis natuurlijk weer verder en lopen het pad verder af tot de Broekweg. Pierre gaat rechtsaf richting de Noord-Aa, en ik ga richting de Noordpolder en De Bent.

Via de Bentweg en het Westeinde loop ik richting Hazerswoude-Dorp. Om exact 10 uur passeer ik de Hervormde kerk. De fundamenten van deze kerk zijn zo goed dat de ingang van de kerk nu zo'n 2 meter boven het maaiveld ligt. Dit komt door het inklinken van de veengrond waarop Hazerswoude-Dorp gebouwd is. De fundering van de kerk is zo goed dat alles met het veen mee naar beneden is gezakt maar de kerk is blijven staan zoals deze nu staat. Ik schiet nog even een paar plaatjes en vervolg mijn weg weer in Oostelijke richting. Net na de ijsbaan, die vandaag gesloten is, sla ik linksaf het Pad van Mourits op. Aan het einde van het pad sla ik rechtsaf en loop ik richting de Rietveldse Molen. Vlak voor de molen wordt ik aangesproken door een vrouw die vraagt of ik een foto wil maken. De vrouw wil graag samen met haar hondje op de foto met als achtergrond de sneeuw en de Rietveldsemolen. Even twijfel ik nog om te vragen of de vrouw ook een foto van mij wil maken, maar het 'Anton Piek'-gehalte is nu wel erg hoog. 

Na het Passeren van Restaurant Klein Giethoorn trakteer ik mezelf nogmaals op een heerlijke beker warme chocolademelk uit eigen thermosfles en een lekker broodje. Even lekker languit in de zon met de schoentjes uit. Na deze korte break moet de reis wel weer verder. Inmiddels is de temperatuur weer boven het vriespunt gekomen en begint het ijs op de weg te ontdooien. Het is nog niet ideaal, maar het loopt al een stuk makkelijker dan dat geglibber op zo'n ijsplaat. Via de Burgemeester Smitweg loop ik naar de Spijkerboorsekade. Vlak voor me lopen twee jongens met een hengel die opzoek zijn naar een stukje open water. Helaas kan ik ze niet meer inhalen en weet dus niet wat de jongens wilde vangen. Want waar ik ook kijk, ik zie alleen dichtgevroren sloten en zal de kans om iets te vangen nihil zijn. Maar goed, ik ga de Spijkerboorsekade op en loop richting Bedelaarsbos en het Rietveldsepad. Aan het einde van het Rietveldsepad kom ik uit op de Azielaan. Ik stop even bij het taluut bij de Goudse Schouw om te kijken hoe kinderen hier vanaf glijden. Helaas heb ik mijn slee niet meegenomen, anders had ik ook zeker even meegedaan.

Nu nog een klein stukje richting huis en mijn wandeling zit er weer op. De teller geeft bij thuiskomst 30,3 km aan en is wat mij betreft wel weer genoeg voor vandaag. Ik hoop dat de volgende wandeling sneeuw- en ijsvrij is en dat ik weer gewoon kan wandelen.

 

DaGaroete Hans.