• Banner-10.png
 • Banner-04.png
 • Banner-07.png
 • Banner-06.png
 • Banner-11.png
 • Banner-03.png
 • Banner-05.png
 • Banner-08.png
 • Banner-02.png
 • Banner-12.png
 • Banner-01.png
 • Banner-09.png

32.9 km, n/aFoto's:
Google+ Album

  

Rondje Ka 2013

Vandaag heb ik, net zoals vorig jaar, Rondje Ka gelopen. Tijdens deze tocht kan je kiezen uit een aantal afstanden. De weersvoorspelling waren in ieder geval goed en de keuze is dan snel gemaakt. Gewoon de langste dus!

Om exact 7 uur mogen de wandelaar, na een korte toespraak beginnen aan hun tocht. De eerste 20 minuten loop ik nog even met wat anderen mee, maar als ik eenmaal bij de Braassemermeer ben aangekomen gat ik mijn eigen tempo lopen. Na een uurtje zijn mijn achterblijvers in geen velden of wegen meer te bespeuren. 
De afgelopen maanden loop ik de kortere afstanden in een bijzonder hoog tempo waarbij ik zelfs tot 8 km/uur loop. Op de lange afstanden wordt dat erg lastig maar ik merk wel dat ik het tempo redelijk vast kan houden.
 
Na het verlaten van Roelofarendsveen ga ik na het passeren van de molen de dijk op en loop een stuk over het gras tot de camping. Vanaf daar loop ik weer richting de weg en volgt er een lang stuk asfalt. Met de wind in de rug en de zon al op mijn bol lopen de interne temperaturen flink op. Het zweet gutst van mijn hoofd en ga maar een stapje minder hard lopen. De eerste 2 liter water is al op en ik heb nog geen 10 km gelopen.
 
   
 
Langs de Wijde Aa gaat het richting Woubrugge. Bij de haven kom ik de eerste stempelpost tegen en laat ik mijn kaart, onder het genot van een kopje koffie, vrolijk afstempelen. De sfeer op de stempelpost zit er goed in. Maar wat wil je met dit weer?!?
 
Via Woubrugge loop ik over de Zwetweg naar Rijnsaterwoude. Helaas is de route door werkzaamheden aan de dijk aangepast, en lopen we over de Zwetweg i.p.v. over het gras van de dijk. Jammer, want dit is juist zo'n mooi stukje van de route. In Rijnsaterwoude loop ik via het Molenpad richting de Braassemermeer. Op het meer varen  opvallend veel boten en ze zijn zelfs aan het waterskiën. Via 1,5 km dijk kom ik weer in Rijnsaterwoude vanwaar alles verhard (asfalt) zal zijn.
 
Bij het Schoolhuis in Rijnsaterwoude is de tweede rust-/controlepost. Hier wordt mijn stempelkaart voorzien van een mooie handtekening en kan ik mijn weg weer vervolgen. In Leimuiden doe ik bij Keijzer Partycentrum even een korte pitsstop. Even een lekkere koude Cola en dan snel weer door. Ik denk dat ik nog geen minuut binnen geweest ben. De mensen op het terras hadden daar in ieder geval veel lol om.
 
   
 
Na het passeren van de Leimuiderbrug volg ik de Leimuiderdijk tot de brug bij Oude Wetering. Via de Googermolenweg en de Molendijk kom ik in... Tja, geen idee hoe het hier heet. Het schijnt Nieuwe Wetering te zijn. Aan het einde van dit fietspad ga ik linksaf de snelweg onderdoor en volg Westeinde tot aan de watertoren. Hier wordt hartelijk ontvangen en na 2 koude Cola en het maken van een herdenkingsfoto gaat de reis weer naar Alphen aan den Rijn.

Vandaag staat er 33 km op de teller de de gemiddelde snelheid is ondanks het warme weer toch nog uitgekomen op 6,7 km/uur. Nu is het tijd voor een zwembad.
 
DaGaroete Hans.