• Banner-03.png
 • Banner-01.png
 • Banner-09.png
 • Banner-08.png
 • Banner-02.png
 • Banner-10.png
 • Banner-12.png
 • Banner-04.png
 • Banner-05.png
 • Banner-06.png
 • Banner-11.png
 • Banner-07.png

34.4 km, 00:59:56Google+ Album

05:45 uur
Mijn wekker gaat af voor weer een nieuwe wandeldag. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een flinke wandeling gemaakt heb en het opstaan valt daardoor niet mee. Ik hijs mezelf in de kleren en pak daarna mijn tas in. Het laatste dat ik inpak zijn mijn waterflessen die ik gisteren vol met water in de vriezer heb gelegd. Gezien de voorstelde temperaturen heb ik wel een beetje verkoeling nodig.
 
07:00 uur
Na een kop vers gezette koffie klinkt om 7:00 uur het startsein voor de 6e editie van Rondje Ka. Tijdens de start is het nog redelijk koel. Het kwik komt nog niet boven de 19 graden maar dat zal in de loop van de ochtend wel veranderen. Tien minuten na het verlaten van de startlocatie loop ik al langs de Braassemermeer. Over het meer heb je, ondanks het nu al wat later is, in de vroege uren een prachtig uitzicht. Gelukkig verlies ik dat water vandaag niet uit het oog. 
 
   
 
08:50 uur
Het eerste deel van de route liep langs de Braassemermeer via Hoogmade naar Woubrugge en daarna langs de Wijde Aa. Bij de Jachthaven aan de Wijde Aa was de eerste controlepost. De eerste stempel voor vandaag is een feit en na een frisse appel ga ik snel weer door.
Niet dat het niet gezellig is hoor!! Maar in wordt achtervolgd door een viertal mannen die mij proberen in te halen. ;-)
 
10:10 uur
Na het ommetje over de dijk om Rijnsaterwoude kom ik aan bij 'Het oude schoolhuis'. Hier stonden medewerkers van Zorgtuin De Tas met koffie, thee en allerlei andere lekkere dingen. Door het warme weer heb ik daar niet veel trek in besluit mijn twee lege waterflessen te te vullen en door te lopen. Het vreemde bij deze controlepost was dat de vier achtervolgers eerder op de controlepost waren zonder mij ingehaald te hebben. 
 
11:00 uur
Na 1500 loodzware meters langs de Drecht gelopen te hebben kom ik uit bij de Tolbrug in Leimuiden. Die vier mannen houden mij toch wel bezig en ik vraag mij af of zij misschien de onverharde passages van de route hebben verruild voor een kortere weg over het asfalt.
Op dit laatste stuk zou dat betekenen dat het viertal 3 km minder heeft hoeven lopen om mij in te halen. Om dat zeker te weten moet ik gewoon iets harder doorlopen en ze proberen in te halen.
 
   
 
11:15 uur
De ophaalbrug bij Leimuiden (N207) gaat net voor mij open en het rest mij niets anders dan even tegen de slagboom aan te hangen en een fles water leeg te drinken. Zodra de boten gepasseerd waren kon ik weer door. Lopend over de Leimuiderdijk valt mij op dat de bootjes bijna net zo snel varen als ik loop. Helaas is het net iets harder. Maar wat is een mooiere uitdaging om te proberen dat bootje in te halen voor de volgende ophaalbrug. 
Het is nog geen 2,5 km lopen naar de volgende brug en had het bootje bijna ingehaald. Bij aankomst in Oude Wetering ging daar natuurlijk de brug open voor dat bootje waar ik net achteraan liep.
 
12:05 uur
De watertoren van Roelofarendsveen is alweer in zicht en ik laat de laatste stempel op mijn controlekaart zetten. Mijn wandeling zit er voor vandaag weer op. Ondanks dat het vandaag bijna 28 graden was heb ik toch lekker kunnen lopen en een snelheid van gemiddeld 7 km per uur kunnen halen. Totaal heb ik 5,5 liter water, 2 glazen cola en 1 kop koffie gedronken. Samen goed voor +/- 6 liter water. Dit lijkt heel veel, maar als je dan bedenkt dat ik niet naar het toilet ben geweest is het eigenlijk nog te weinig. 
 
Rondje Ka is zeer de moeite waard om eens te gaan lopen. De onverharde passages door de weilanden liggen mij erg goed maar kan me voorstellen dat dit voor vele erg zwaar lopen is. Helemaal TOP en volgend jaar ben ik er weer bij!!
 
Website: RondjeKa.nl
 
 
 
DaGaroete Hans.