• Banner-09.png
 • Banner-08.png
 • Banner-02.png
 • Banner-11.png
 • Banner-06.png
 • Banner-04.png
 • Banner-03.png
 • Banner-10.png
 • Banner-01.png
 • Banner-12.png
 • Banner-07.png
 • Banner-05.png

33.8 km, 00:59:56Google+ Album


07:00 uur
Zoals ieder jaar wordt in het eerste weekend van juli het Rondje Ka gelopen. Dit jaar alweer voor de de 7e keer. Als de weersverwachting van de afgelopen week zouden geloven dan zouden we met heel veel regen te voortduren krijgen, maar zoals het er nu naar uit ziet lijkt dat allemaal mee te vallen. Vandaag loop ik samen met Dagmar Broström de 35 km route. Om 7:00 uur drinken we eerste even rustig een kop koffie om vervolgens naar de startlocatie te lopen en aan de tocht te gaan beginnen. Bij het invullen van het inschrijfbewijs horen we buiten een paar zware onweersklappen en geloven dat de weersvoorspellingen toch wel uit gaan komen.
De eerste spetters vallen en ik twijfel of ik een jas aan zal trekken maar besluit toch in een T-shirt te blijven lopen. Ondanks de paar spetters en een temperatuur van 15 graden is het zeker niet koud.
Als we eenmaal langs de Braassemeermeer lopen zien we dat boven de Westeinderplassen een serieuze wolk hangt met daarin onweer en, aan de waterkolommen onder de wolk te zien, flinke buien. De wind staat voor ons gunstig en de bui zal van ons af drijven.
 
   
 
09:00 uur
De rustpsuten zijn vandaag opvallend goed verzorgt. Bij de eerste speelde een pianist tijdens een 'huiskamerconcert', bij de tweede kregen we een heerlijk vers eenpersoons appeltaartje/kuipje. Bij de derde post, net voor Hoogmade, stond een spiesje van watermeloen en aardbei op het menu. Na de derde post ben ik gestopt met tellen, maar er volgde er nog een heleboel. Goed verzorgt dus!
 
Via de Kerkweg en de Van Klaverweijdeweg verlieten we Hoogmade en na het passeren van Molenmakersbedrijf Verbij slaan we linksaf de Boskade op. Aan het einde van het pad/dijk steken we via de brug de Does over en volgen de Ruige kade richting Koudekerk aan den Rijn. Maar de route gaat niet richting Koudekerk maar gaat door naar Hoogmade, langs de Wijde Aa richting Woubrugge.
De zon laat zich van haar beste kant zien en verdrijft iedere wolk die tussen de zon en ons komt. Je zou er haast aan beginnen te denk om de broekspijpen af te gaan ritsen. 
 
11:00 uur
Vanaf Woubrugge lopen we richting de pont over het Paddegat (Braassemermeer) via deze pont komen wandelaars van andere afstanden naar de overkant om, samen met de andere afstanden, het laatste stuk van de route af te leggen. Beduidend drukker als eerder op de route lopen via De Hem naar Rijnsaterwoude. Weer volgt er een lang onverhard stuk langs het water. Wat een geweldig uitzicht over het druk bevaren water. Enkele tientallen zeilboten zijn met een wedstrijd bezig en dat ziet er vanaf de kant leuk uit. Als we bij het Schoolhuis aankomen is het terras helemaal vol en staat een ook een lange rij voor de toiletten. Ons voornemen om hier even koffie te drinken stellen we bij en lopen door richting de finish.
 
    
 
12:30 uur
Als we de kaart en de routebeschrijving goed lezen zien we dat alle wandelaars de kortste route richting de pont naar Oude Wetering volgen. Als echt Hollander pak je waar je recht op hebt en wij besluiten door te lopen richting Kampeerboerderij Straat-Hof. Vanaf de camping loop een prachtig pad door de Heiligergeestpolder heen en komt uiteindelijk uit op de Westerdijk. Totaal hebben we misschien 500 meter meer gelopen maar re route was dan ook wel vele malen mooie dan het asfalt van de Heiligergeestlaan. Bij de start kregen we twee bonnetjes mee, één voor een ijsje en de tweede voor een overtocht met een pontje. En wat denk je, komen we aan het einde van de Westerdijk een ijskar en een pont tegen!! Tja, wat is er nu mooier om tijdens de overtocht met de pont met een ijsje in je hand over het water heen te kijken?
 
    
 
13:30 uur
Na de oversteek zijn we alweer bijna bij de finish en kunnen we bijna de laatste stempel en mooie zonnebloem in ontvangst nemen. Wat was het vandaag toch weer een geweldige wandeldag met prima temperaturen en alleen maar zonneschijn. Nou, leve alle weer-App's, Weeronline, buienrader, jullie zaten er flink naast met de voorspellingen. 
Mijn dag is in ieder geval weer helemaal top. 34 km heerlijk gelopen!
 
DaGaroete Hans.