• Banner-02.png
 • Banner-03.png
 • Banner-12.png
 • Banner-05.png
 • Banner-01.png
 • Banner-11.png
 • Banner-04.png
 • Banner-06.png
 • Banner-07.png
 • Banner-09.png
 • Banner-08.png
 • Banner-10.png

36.4 km, n/aFoto's:
Google+ Album


Vanochtend om exact 6 uur stond ik buiten en zette in mijn Garmin GPS aan om mij route vast te leggen. Niet dat ik het niet kan onthouden hoe ik gelopen ben, maar ik ben na zo'n 10 minuten altijd de tel kwijt en kan ik opnieuw beginnen met stappen tellen. Gisteren avond deed ik via Twitter een oproep aan andere wandelaars om met me mee te lopen. Eerst even langs het station om al deze mensen op te halen. Je raadt het al, weer niemand die met me mee wil. Een voordeel is wel dat ik dezelfde foto van mijn vorige wandeling kan gebruiken. dat is een aanblik van een verlaten station.

Via de Alphense Brug loop ik via de van Mandersloosstraat, de Hooftstraat en de Oudhoornseweg loop ik via de Churchilllaan richting het Dijkslootpad. Hier aangekomen sla ik rechtsaf en loop richting Ter Aar. Als ik de Zegerbaan (N207) onderdoor ben jaag ik even een fietser de stuipen op het lijf. Tja, als er een fietser zonder licht fietst, dan doe ik ook even mijn verlichting uit. Na een paar hachelijke meters door het natte gras wist de fietser (scheldend en tierend) toch weer veilig het fietspad te vinden. Ik denk dat hij echt geschrokken was!

Via het Windepad loop ik naar Ter Aar en halverwege slaat de verveling toe. Ik begin alle blikjes en flesjes demonstratief op het fietspad te schoppen en hoop dat anderen dit opvalt en voortaan een prullenbak zoeken voor hun troep. Toch wel een mooi gezicht als je omkijkt en tientallen blikjes en flesjes op het fietspad ziet liggen.

Ik zou er ook voor kunnen kiezen om ze op te rapen en mee te nemen, maar daar zijn het er toch echt teveel voor. Via Langeraar en de Langeraarse plassen loop ik richting Papenveer.

De zon doet al goed zijn best om met wat zonnestralen mij wat op te warmen. Op de thermometer staat een temperatuur van 2 graden, en het gras is voorzien van een dikke laag rijp. Een beetje warmte is dan wel lekker. Via Papenveer loop ik over de Schilkerweg tot na de brug en loop via de Hogendijk richting Aarlanderveen.

Net na het verlaten van de Schilkerweg komt een van mijn favoriete plekjes. Ik het weiland staat een bankje waar je heerlijk kunt genieten van dit prachtige polderlandschap. Zeker met de opkomende zon en een beetje mist is het echt genieten.

Via de Hogendijk ga ik na het eten van mijn broodje weer op pad. Het gras is lang en nat en binnen enkele honderden meters voel ik het water in mijn waterdichte schoenen lopen. Als ik na een tijdje op mijn schoenen kijk ligt er een dun laagje ijs op mijn schoenen. Het wordt dus weer tijd voor een stuk asfalt. Het gras is in dit jaargetijde geen ideale ondergrond voor een wandeling.

 

Via Aarlanderveen loop ik richting het Pad van Kampenaar en daarna naar de Achtermiddenweg. Volgens mijn uitgezette route zou ik via de molenviergang naar de Oude Rijn lopen, maar ik pas de route toch maar aan. We doen nog maar een extra stukje asfalt en via de Achtermiddenweg en de Ziendeweg loop ik naar Zwammerdam.

Via het centrum(pje) ga ik via de Spoorlaan naar de J.C. Hogendoornlaan. Eenmaal op deze weg hoef je niet echt na te denken of je nog wel de goede route loopt. Vanaf deze weg kan je alle kanten van de polder genieten, en aan het einde, dat hele kleine puntje, is het einde van de weg.

Vanaf daar (heel in de verte) is het nog een klein stukje naar huis. Aan het einde van deze weg staat aan de rechterkant de boerderij van Jan van Dorp. Deze boerderij is opvallend door zijn grote moderne stal met op het erf een Biovergister die d.m.v. een WKK-motor stroom kan leveren aan 1000 huishoudens. Echte Electric-shit dus!

Snel maak ik mijn wandeling af zodat ik vanmiddag lekker in het zwembad kan dobberen. De route van vandaag had het lengte van 35,5 km.

DaGaroete Hans.