• Banner-05.png
 • Banner-10.png
 • Banner-12.png
 • Banner-06.png
 • Banner-11.png
 • Banner-08.png
 • Banner-02.png
 • Banner-04.png
 • Banner-07.png
 • Banner-01.png
 • Banner-09.png
 • Banner-03.png

37.5 km, 06:54:02


Foto's: Google+ Album

Met een warme ochtend in het vooruitzicht zet ik de wekker een uurtje eerder. Helaas lukt het niet om een uur eerder te beginnen, maar om 05:30 uur sta ik toch weer buiten. De mist doet anders vermoeden, maar met 17 graden is het toch nog lekker warm.

Via het station loop ik over de Aziëlaan en de Australiëlaan richting het nieuwe DaVinci. Deze woonboulevard is sinds begin april geopend en heeft een prachtig terras dat eigenlijk altijd in de zon ligt. Maar dan moet deze wel schijnen natuurlijk. Het pand is bijzonder opzichtig omdat het volledig is ingepakt met 20 kilometer goudkleurige aluminium lamellen. De architect Sander Smit heeft zich laten inspireren door kunstenaar Christo die onder andere het gebouw van de Reichstag in Berlijn inpakte. Over smaak val natuurlijk te twisten, maar over het geluid dat deze lamellen produceren als het waait moet nog ervaring worden opgedaan. Nu maar wachten op het eerste windje.

Ik loop om het gebouw heen en kom dan uit op het Weteringpad waar de Galloway runderen heerlijk tussen de bomen liggen te herkouwen. Via de A. van Leeuwenhoekweg volg ik het fietspad richting de Hoorn. Bij de Hoorn sla ik linksaf en loop richting Hazerswoude. Vanaf de Rijndijk kan ik op het jaagpad langs de Oude Rijn gaan lopen. Via dit jaagpad kom ik bij de Koudekerkse brug. Ook hier kom ik net buiten de openingstijden langs een leuk terrasje. Jammer, weer geen koffie.

Dan ga ik maar verder zonder koffie. Via de Mattenkade loop ik richting de Groenwegh. Op de weg hierheen kwam ik al wat vreemde snuiters tegen. Sommige op de fiets, en andere lagen ladderzat in de kant te slapen. Vreemd, dacht ik bij mezelf. Maar in het weiland staat een grote tent waar de avond daarvoor een aardig feestje was. Naast de tent staan vele caravans met daarin waarschijnlijk nog een paar feestgangers. Omdat de nood hoog is maak ik daar even dankbaar gebruik van een Dixi.

Als ik de Groenwegh afloop kom ik uit in Hoogmade. Hier loop ik over de Vlietkade, langs de woonboten die in de Does liggen, richting het Paddegat. Zoals zo vaak loop ik daar over de Plasdijk richting Woubrugge. Op de hoek, waar het Paddegat en de Braassemermeer samenkomen, eet ik even een broodje. Ondertussen wordt het alweer lekker warm. Het zal niet echt warm zijn, maar door de hoge luchtvochtigheid raak ik mijn lichaamswarmte niet kwijt en beginnen m'n zweetkleiren te hyperventileren. Zolang je maar genoeg drinkt is er niets aan de hand. De eerste liter is alweer op. Tijd om wat water te scoren.

Richting Woubrugge kom ik een onuitputtelijke bron tegen. Om besmetting met salmonella tegen te gaan haal ik tijdelijk de tuinslang even van de kraan en vul ik mijn flessen met heerlijk vers drinkwater. Ze zullen die anderhalve liter vast niet missen. De wandeling moet natuurlijk verder, maar door het warme weer heb ik alleen niet zo'n zin om lekker door te lopen. Bij de kerk maak ik weer even pas op de plaats. De kerkdeur staat open en besluit even naar binnen te lopen. in de kerk is het nog warmer als buiten. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat beide deuren tegen elkaar open staan. Ik zing nog een even psalm en begeleid mezelf daarbij op het orgel. X-Factor, here i come!

Na het oversteken van de ophaalbrug loop ik aan de andere kant van Woudwetering richting Rijnsaterwoude. Dit stukje heb twee weken geleden ook gelopen, alleen in de andere richting. Bij de eerste boerderij (met oranje dakpannen) aan de Woudsedijk-Zuid loop ik het pad van de boerderij op. Dit is deel van het Boerenlandpad Vierambachts Polderpad, maar staat helemaal niet aangegeven. Misschien maar gelukkig ook, want zo blijft het lekker rustig op dit soort paden. Onbegrijpelijk eigenlijk, want het is er zo mooi en rustig.

Ik maak nog wat foto's van gewassen die op de akkers staan. Als je weet welke gewassen op de foto's staan moet je het maar laten weten.

in tegenstelling tot twee weken geleden volg ik nu de andere route en loop niet richting de Leidsevaart maar naar de Langeraarseweg. Via de Aardamseweg loop ik naar Ter Aar. Helaas id de kerkdienst net afgelopen en kan ik helaas geen kijkje in deze kerk nemen. Jammer, want ik ben hier nog nooit geweest. Tussen de kerkgangers in loop ik richting Alphen aan den Rijn. Via het Windepad en het Heempark kom ik uit bij de Zegerplas. Merkwaardig dat hier heel veel mensen aan het wandelen, skaten en fietsen zijn, terwijl ik tijdens de hele tocht niemand gezien heb.

Bij de dagcamping bij de Bijlen wil ik nogmaals gebriuk maken van het toilet. Nu ben ik niet snel ergens vies van, maar deze toiletten zijn nog erger dan het ergste dat je jezelf kunt voorstellen. Zeker op zondag verwacht je dat deze dingen schoon zijn. Gelukkig zijn de eerste gasten aangekomen op het terrijn van Avanti. De kans is dus groot dat daar een toilet is. Het terrijn staat vol met caravans en campers van mensen die komende week gaan meefietsen met de Laura. De rijders kunnen kiezen uit 40, 60 en 100 km. Twee stellen zitten gezellig voor de caravan en doen voor de derde keer mee. Ze vertellen hoe mooi de omgeving is en raken er niet over uitgepraat. Tja, dat weet ik ook wel, ik wandel mezelf hier te pletter. Ik vertel wat ik aan doen ben, en eindelijk houd dat het gekakel even op. Voordat ze weer beginnen probeer ik er snel tussenuit te knijpen, en met succes.

Het laatste stukje gaat via Park Rijnstroom. Om alvast een beetje te oefenen voor de SamenLoop voor Hoop in 2010 loop ik alvast een rondje. De bedoeling is dat ik tijdens deze editie van de SamenLoop voor Hoop 24 uur achter elkaar op de baan aanwezig zal zijn. Dit gaan natuurlijk niet zomaar, daar heb ik veel steun bij nodig. Via de de site http://www.geefsamen.nl/heerings probeer ik daar veel geld voor bij elkaar te krijgen. Mijn streefbedrag is EUR 5.000,- en ik hoop dat ik met jullie steun ook kan halen. De opbrengsten komen ten goede van het KWF en zullen worden gebruikt voor onderzoek naar kanker en dragelijker maken van het leven van mensen die nu aan deze ziekte lijden. Via mijn website zal ik jullie op de hoogte houden.

Het laatste stukje gaat via het station weer naar huis. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 26 graden. Mede door deze hoge temperatuur en de hoge luchtvochtigheid loop ik erbij alsof ik zojuist een flinke regenbui over me heen gekregen heb. Maar goed, na 38,4 km gooi ik mijn rugzak in de hoek en is het tijd voor een verfrissende douche.


DaGaroete Hans.