• Banner-04.png
 • Banner-02.png
 • Banner-03.png
 • Banner-09.png
 • Banner-12.png
 • Banner-10.png
 • Banner-05.png
 • Banner-08.png
 • Banner-07.png
 • Banner-01.png
 • Banner-06.png
 • Banner-11.png

34.2 km, n/aFoto's:
Google+ Album


Het was alweer twee en een halve maand geleden dat ik voor het laats een wandeling maakte. Niet dat ik geen lol meer in het wandelen kan beleven, maar ik was het grijze koude weer een beetje zat.

Maar nu is alles anders...  Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, het is alweer 06:00 uur en ik vertrek maar gauw!
 
Met een temperatuur van 4 graden is het nog wat fris, maar na een kwartiertje ben ik lekker op temperatuur en is van deze koelte niet veel meer te merken. Via het Rietveldsepad loop ik naar Bedelaarsbos. Hier sla ik linksaf en volg dit smalle schelpenpad totdat ik bij het spoor kom. Ik steek een klein bruggetje over en loop via de Spijkerboorsekade naar de Burgemeester Smitweg. Een aantal kwekers zijn al bezig met het sproeien van de boompjes. Een van de tuinders neemt voor het gemak ook de hele weg even mee tijdens het sproeien. Na een paar minuten heb ik de regelmaat van de sproeikoppen door en kan ik, in kleine draf, de oversteek nemen.
 
Bij Klein Giethoorn is het nog erg rustig. Dit komt waarschijnlijk omdat ze nog dicht zijn. In de middag, tijdens een kort fietstochtje, was dit geheel anders. Het licht van de opkomende zon maakt het landschap nog mooier dan dat ze al is. Sprookjesachtig is overdreven, maar als ik de damp boven het weiland zie hangen stop ik toch even om daar eens rustig naar te kijken. Tijdens dat rustmomentje zwemt er in het water een Muskusrat voorbij. Dit is mijn moment! Ik pak mijn camera en nog voordat het beestje onderduikt kan ik nog net een foto maken. Meestal zijn deze beetjes sneller dan Lucky Luck kan schieten.
 
  
 
Via Hazerswoude-Dorp gaat de reis naar Zoetermeer, maar voordat ik daar ben passeer ik Benthuizen. Het normaal uitgestorven dorp was vandaag niet anders dan normaal. Het is nog net niet zo dat gordijnen worden dichtgeschoven als je langs loopt. Maar goed, op naar Zoetermeer, het domein van de wandelaars van Sportiefwandelgroep Zoetermeer! Via de noordkant van Zoetermeer loop ik richting de Noord Aa. Nog geen twee honderd meter op Zoetermeers grondgebied kom ik een wandelaar tegen. Een vrouw die, gezien haar kleding onmogelijk lid kan zijn van de Sportiefwandelgroep Zoetermeer omdat deze altijd zijn gekleed in fel groene jassen, fleece-vesten en versierd zijn met petjes en groene veters.
Al snel had ik het in de gaten... ze was incognito, verkleed als een gewonde wandelaar.
Gekkigheid natuurlijk. Mijn bewondering gaat uit naar de Sportiefwandelgroep Zoetermeer omdat zij met ongeveer 300 wandelaars regelmatig wandelen onder leiding van Don Braad en vele wandelcoaches. Maar goed, de vrouw gaat richting Meiendel (Wassenaar) en ik vervolg mijn weg via Geitenboerderij Het Geertje naar Zoeterwoude.
 
  
 
In Zoeterwoude, net na het verlaten van de woonwijk, zet ik mijn schoenen even in de berm en neem plaats bij een picknick-tafel. Tja, en zo zou je iedere dag wel een ontbijt willen eten. Rondom kilometers zicht, alleen het geluid van grutto's en kievieten. Het enige dat ontbrak was een gekookt eitje en vers geperste Jus de Orange. Na mijn korte rust trek ik mijn wandelschoenen weer aan en vervolg ik mijn weg richting de Weipoort. Daarna volgt bij de standaard terugweg via de Burmadeweg, Natuurgebied De Wilck, de Vierheemskinderenweg en de Galgweg. 
Dan is er wederom een moment van rust. Dit keer ga ik even zitten bij Jeu de Boer war ik, om even over 11 uur, niet de enige ben. Gelukkig is er nog een kop koffie en een Hazerswoudje (met stoofpeer) over.
Met de nodig calorieën achter de kiezen vertrek ik weer richting Alphen aan den Rijn. Nog een klein uurtje dan ben ik weer thuis.
De terugweg gaat over het Spookverlaat, de Kruiskade en het Weteringpad richting Woonboulevard Da Vinci. Via het station loop ik naar huis.
 
Het was vandaag heerlijk wandelweer en na 6 uur (35,3 km) stap ik onder een verfrissende douche. En dan.....  een lekker stukje fietsen.
 
DaGaroete Hans.