• Banner-03.png
 • Banner-02.png
 • Banner-08.png
 • Banner-01.png
 • Banner-11.png
 • Banner-12.png
 • Banner-10.png
 • Banner-07.png
 • Banner-09.png
 • Banner-06.png
 • Banner-04.png
 • Banner-05.png

35.2 km, n/aFoto's: Google+ Album


Het was dit weekend weer zulk mooi weer dat ik besloot nog maar eens een rondje te gaan lopen. Zaterdagavond nog even vlug een route in elkaar gezet en mijn spullen klaargezet.

Zoals gewoonlijk stap ik om 06:00 uur de deur uit en kijk ik naar een strak blauwe hemel. Het is met een temperatuur van 4 graden nog wat aan de frisse kant om de jas op te bergen. Via het centrum van Alphen aan de Rijn loop ik langs de Noordelijke oever van de Oude Rijn richting de wijk Groenoord en langs de Vliestroom naar het Dijkslootpad.
Dit pad volg ik totdat ik Alphen aan den Rijn, bij de Zegerbaan, verlaat. Als ik over het Veldhuizenpad loop geven de eerste zonnestralen een aangename warmte en een betoverende kleurenpracht over het natte gras. Na het oversteken van het Aarkanaal loop ik over de Machineweg langs de kano- en roeiverenigingen richting Aarlanderveen.
 
  
 
Vlak voordat ik de Oostkanaalweg oversteek valt er op deze weg een dodelijk slachtoffer. De eend, die lopend probeerde de weg over te steken, werd vol in de flank geraakt door een veel te hard rijdende auto. Ik hoop maar dat deze auto veel schade heeft, dan zal hij de volgende keer minder hard rijden en wel remmen voor overstekende dieren.
In Aarlanderveen is het totaal uitgestorven. Hier lopen ook wel wat eenden over de weg, maar verder zie je niemand.
De eerste wolken komen nu over drijven en heel even, als ik net een foto van de Katholieke Kerk wil maken verdwijnt de zon achter zo'n wolk.
Aarlanderveen loop ik helemaal door en ga over de Aarlanderveenseweg richting Nieuwkoop.
 
Over de weg Achtienkavels zie ik een jogger lopen. Gezien het tempo dat deze hardloper heeft ga ik nog even iets harder lopen. De jacht is geopend...  Ik kan het dan niet laten om alle op alles te zetten om deze vrouw in te halen. En uiteindelijk met succes. Voordat we Nieuwkoop binnen lopen haal ik de vrouw in, ik groet even vriendelijk en maak de eindsprint nog even af. Tja, dat valt toch niet mee zo'n inhaalactie, maar het geeft wel een lekker gevoel.
Op het Reghthuysplein maak ik nog wat foto's van de rechthuis en eet ik op de splinternieuwe aanlegstijger, heerlijk in de zon, een broodje.
Na 10 minuten ga ik snel verder omdat ik het koud begin te krijgen. De route loopt verder via de Nieuwkoopse plassen vaan de Meije. Na een klein oponthoud van overstekende schapen kwam ik uit bij het terras van De Boomgaard. Het was tijd voor koffie met een appelpunt. En voor de nodige calorieën hoort daar natuurlijk slagroom bij.
Beide dames van de bediening waren werknemers geweest van Meijezicht dat 2 jaar geleden de deuren sloot. Met de gedachten 'geld mag geen probleem worden' hebben wij deze nieuwe tent gestart. Voor een kop koffie en een appelpunt moest ik even € 6,25 aftikken. Volgende keer maar eerst informeren naar de prijs!
 
  
 
Via de Meije dacht ik door het weiland naar Zwammerdam te kunnen maar door het vogelbroedseizoen was dat niet mogelijk. Dan maar over het asfalt richting de Oude Rijn en vanaf daar richting Zwammerdam. het dorp is in ieder geval klaar voor Koninginnedag, oranje slingers, oranje vlaggetjes, oranje ballonnen en zelfs een oranje auto.
Via de Spoorlaan loop ik het dorp weer uit en aan het einde van deze weg ga ik eens lekker op een bankje zitten voor mijn laatste rust.
Schoentjes uit en lekker achterover in de zon genieten van mijn broodje boterhammenworst. Na een kwartiertje is het weer tijd om te gaan. In de verte zie ik twee wandelaars lopen. Als zij langslopen ben ik klaar om te vertrekken en haak ik bij de dames aan. Ze komen, al lopend, uit Waddinxveen en zullen na een rondje Zegerplas daar ook weer naar teruglopen. Deze wandelingen zijn voor hen de voorbereiding op hun Kennedymars (80 km) op 14 en 15 juni in Rijsbergen. Al pratend lopen we richting Alphen aan den Rijn en bij de hefbrug Gouwesluis nemen we afscheid. Dat gaat wel goed komen met die twee in Rijsbergen.
 
Vanaf de Hefbrug is het de kortste weg naar huis en om even over 12 uur stap ik de deur weer binnen met op de teller (net zoals vorige week) 35,3 kilometer.
 
DaGaroete Hans.