• Banner-06.png
 • Banner-01.png
 • Banner-02.png
 • Banner-12.png
 • Banner-11.png
 • Banner-03.png
 • Banner-08.png
 • Banner-04.png
 • Banner-09.png
 • Banner-05.png
 • Banner-10.png
 • Banner-07.png

37.1 km, 06:30:29


Foto's: Google+ Album


Na 4 weken is het weer tijd voor een ommetje. Als ik uit het raam kijk zie ik een heldere donkere hemel vol sterren en de thermometer geeft een temperatuur aan van -1 graden. Lekker wandelweer dus!

Als eerste probeer ik Alphen aan den Rijn uit te komen en loop via de Prins Bernhardlaan en het Weteringpark richting Woubrugge. Misschien is een van jullie het ooit eens opgevallen, maar zo rond dit tijdstip is het best wel donker. De sterren zijn goed zichtbaar en als ik eenmaal de straatverlichting achter me gelaten heb wordt het alleen maar mooier. Ik probeer nog wat sterrenbeelden te vinden, maar verder dan de Grote Beer en de Poolster kom ik helaas niet meer. Maar goed, eigenlijk is het maar beter zo omdat de combinatie wandelen en sterrenkijken toch niet ideaal is.

Als ik Woubrugge gepasseerd ben loop ik via de Zwetweg en de Woudedijk Zuid richting Rijnsaterwoude. Het schijnt dat, zodra je de ophaalbrug gepasseerd ben linksaf slaat, langs de Braasemermeer kan lopen. Deze verrassing bewaar ik tot een later tijdstip. Nu ga ik door richting Leimuiden. Als ik de Drecht ben overgestoken sla ik rechtsaf richting Bilderdam. Een klein uurtje loop ik langs de Drecht en kom dan uit bij de ophaalbrug van Bilderdam. Voordat ik de passeer ga ik even op een bankje zitten. Lekker genieten van de opkomende zon en een zelf gesmeerd broodje met hagelslag. Wat heeft een mens toch weinig nodig om te genieten. Ik deel nog mijn laatste korstje brood met een waterhoen en trek daarna mijn schoenen weer aan en vertrek.

Aan de andere kant van de Drecht loop ik langs het Aarkanaal richting Nieuwveen. Bij de Geerweg sla ik rechtsaf richting Langeraar en loop daar een echtpaar tegen het lijf. Al pratend lopen we een stuk met elkaar op. Bij de Paradijsweg nemen we alweer afscheid. Niet omdat het niet gezellig was, integendeel, het was heel gezellig. Maar het tempo zakte een beetje in tot een gemiddeld winkelstraat tempo.

Doei doei, en het gas gaat er weer lekker op. Vlak voordat ik bij een grote splitsing aankom sla ik rechtsaf het Kerkpad op dat dwars door de Langeraarse Plassen loopt. Aan het einde staat, zoals de naam al doet vermoeden, een kerk. En bij een echte kerk hoort natuurlijk een plein. Het is weer eens tijd voor een tweede korte onderbreking. Mijn wandelingen beginnen langzamerhand meer op een commerciële TV-zender te lijken. Iedere keer maar weer een korte onderbreking van een kleine 10 minuten.

Tijdens mijn korte pauze kijk ik eens om me heen. Een man kijkt me aan vanuit zijn raam. Ik steek mijn duim omhoog om hem te complimenteren met zijn mooie appartement. Het appartement is gelegen in het voormalige St. Antonius Rustoord. Vroeger werd het het pand gebruikt door Den Haan Meubelen maar sinds de verhuizing stond het pand er treurig bij. Nu staat er weer een pand waar Langeraar trots op kan zijn. Afgelopen week hebben ze zelfs St. Antonius (een replica) weer op zijn sokkel gezet. Wat wel jammer is van het kerkplein is dat alle bankjes met de rug naar de zon gericht zijn. Echt een afknapper. ;-)

Ik ga weer verder en kom net voordat ik Langeraar uitloop een mooie (echte) donkerblauwe Fiat 500 tegen. Helaas ben ik te laat met het maken van een foto en zie het wagentje uit het zicht verdwijnen als deze de Grote Brug over rijdt. Ik pink nog even een traantje weg en zwaai voor de laatste keer.

Natuurlijk is dit een beetje overdreven, maar het gaat erom dat het een mooie auto was.

Nu gaat de reis via Ter Aar weer richting Alphen aan den Rijn. Vanaf het Windepad ben ik over de golfbaan richting de Kromme Aar gelopen. Langs de Kromme Aar loop ik verder totdat ik bij de Zegerplas aankom. Hier sla ik rechtsaf en loop langs de Zegerplas totdat ik bij het laatste stukje van de Kromme Aar kom. Deze volg ik tot de Oude Rijn en loop daarna via het station weer terug naar huis.

De afstand van vandaag komt op 37,2 km en gemiddeld heb ik 6,1 km/uur gelopen.

DaGaroete Hans.