• Banner-12.png
 • Banner-10.png
 • Banner-06.png
 • Banner-09.png
 • Banner-03.png
 • Banner-04.png
 • Banner-02.png
 • Banner-11.png
 • Banner-01.png
 • Banner-05.png
 • Banner-08.png
 • Banner-07.png

38.5 km, n/aFoto's: Google+ Album


05:45 uur
Het lijkt redelijk droog te zijn als ik aan mijn wandeling begin. Helaas, schijn bedriegt en al snel doe ik mijn regenjas aan omdat een paar spetters samen ook een grote vormen. Via de Hooftstraat ga ik richting het Weteringpark en daarna naar Woubrugge.

08:00 uur
Op de Westerdijk in Leimuiden ben ik opzoek naar het begin van het Grote Heilige Geestpolderpad. Bij huisnummer 34a zie ik een bordje staan. Het blubberavontuur kan beginnen. Tijd voor een foto maar ik kom erachter dat ik mijn camera vergeten ben. Gelukkig heeft mijn mobile telefoon ook een camera, maar het resultaat laat wat te wensen over.
 
08:19 uur
Een uitdaging. Het zal waarschijnlijk komen omdat het nog schemerig was, maar ik sta een beetje op een vreemde plaats in het weiland. Of het is crisis in Nederland en hebben ze een low-budget bruggetje gemaakt, of ik heb een afslag gemist en had ik een paar honderd meter eerder over een bruggetje gemoeten. 
Ik probeer over de plank over de sloot te lopen maar deze is veel te glad. Dan maar springen. Met de hakken over de sloot noemen ze dat. Hoewel, alleen mijn tenen boorde zich in de slootkant en mijn hakken kwamen net niet in het water. Gelukkig begeef ik me nu weer op het juiste pad.
 
09:37 uur
Vanuit Nieuwveen ben ik richting De Sfeerstal gelopen. Als ik langsloop zie ik op het bord dat ze dagelijks geopend zijn vanaf 09:00 uur. Dat moet natuurlijk gecontroleerd worden. Bij binnenkomst is het al redelijk druk met mensen aan het ontbijtbuffet. De gasten hebben hier vannacht geslapen en zijn, in tegenstelling tot mij, wel fris en gewassen. Maar goed, als je hier dan toch bent kan je beter maar even de koffie met appeltaart proberen. De laatste keer dat ik hier was is in oktober 2008 geweest, maar toen was de Sfeerstal nog een oude stal van een boerderij die er nu niet meer staat. Hierbij behoor ik waarschijnlijk niet tot de vaste gasten.
 
10:23 uur
Bij aankomst bij gemaal Nieuwkoop blijf ik over de Hogedijk lopen maar sla rechtsaf en volg de Schoutenvaart. Langs deze vaart loopt sinds kort een wandelpad 'Rondom Alphen'. Omdat dit stukje route al jaren op mijn verlanglijstje stond, maar helaas niet toegankelijk, ga ik deze vandaag route lopen.
Halverwege de vaart kom in nog een stel oude sluisdeuren tegen. Omdat het een enkel paar was, en dus geen sluis, zou het soort kering kunnen zijn om te voorkomen dat het water terug in de polder zou stromen. Wie het weet mag het mijn vertellen.
 
10:50 uur
Lopende op de Machineweg kom ik een oud sluisje tegen. De sluis had ik al eerder gezien maar was door de begroeiing bijna niet zichtbaar. Nu is dat anders, het sluisje is geheel vrijgemaakt van beplanting en misschien is het wel de bedoeling om het sluisje te restaureren. Laten we het maar hopen.
 
12:00 uur.
Na een wandeling van 38,5 km ben ik eindelijk thuis. De route van 43 km heb ik een beetje ingekort omdat ik een beetje moet wennen aan mijn nieuwe schoenen. Het leer moet, zo te voelen, nog een beetje naar mijn voeten gaan staan. Dus aan de raad van de vorige keer kan ik toevoegen dat nieuwe schoenen enigszins moeten worden ingelopen.

DaGaroete Hans.