• Banner-12.png
 • Banner-08.png
 • Banner-03.png
 • Banner-04.png
 • Banner-09.png
 • Banner-07.png
 • Banner-06.png
 • Banner-11.png
 • Banner-02.png
 • Banner-10.png
 • Banner-05.png
 • Banner-01.png

36.8 km, n/aFoto's: Google+ Album


06:00 uur
Met het uitlopen van de straat valt mij op dat, ondanks het vroege tijdstip, de natuur al aan het ontwaken is. De vogels fluiten er alweer flink op los en het lijkt wel voorjaar. De temperatuur van 2 graden doet mij helaas iets ander vermoeden. 

06:30 uur
Via het centrum, waar de voorbereidingen voor de 20 van Alphen al begonnen zijn, en de begraafplaats kom ik aan bij de Zeregplas. Ik zal rechtsom om het water heenlopen en bij Amigo richting de Westkanaalweg gaan. Inmiddels begint het alweer licht te worden en aan de horizon is het eerste daglicht alweer zichtbaar.
 
07:45 uur
Vanaf de Langeraarseweg ga ik een onverhard deel van het pad 'Rondom Alphen' lopen. Dit deel van de route bestaat al een paar jaar maar is nooit echt veel bewandelt. Met de komst van Rondom Alphen zal hier wel verandering in komen en zullen de paden beter begaanbaar blijven. Op dit moment is het het vooral erg nat op de akkers wat de route erg zwaar maakt. Onder en aan mijn schoenen hangt ongeveer een kilo natte smurrie die maar moeilijk te verwijderen is. Echt veel zin heeft dat ook niet omdat twee stappen verder dezelfde hoeveelheid waar aan je schoenen plakt. Na 25 minuten steek ik de N207 over en loop ik via nog meer natte akkers verder naar Aspergehof Noordam.
 
09:00 uur
Het fietspad langs de Wijde Aa ligt voor me en de volgende 3,5 km kan ik hiervan genieten. Het zonnetje schijn wel lekker maar door de koude wind blijft de jas nog maar even aan. Hoogheemraadschap Rijnland is al een tijd bezig om de dijken en de oevers te versterken en te verbeteren. Ik ben natuurlijk geen kenner, maar het ziet er prachtig uit. Na een half uur lopen kom ik uit op de Ofwegen bij Maria Hoeve - Logies
 
10:00 uur
Richting Koudekerk aan den Rijn lijkt het wel op de Tour de France. Vele wielrenners, waarvan het grootste deel erg vriendelijke is, zoeven voorbij. Maar je hebt natuurlijk altijd van die eikels die denk dat het fietspad van hun is. Tja knul, Mijn rugzak is toch steviger dan dat armpje van je!!
Deze nep-wielrenner (met ongeschoren benen) was zo druk aan het praten dat hij mij over het hoofd zag. Dat zal dan wel de reden zijn dat wandelaars links van de weg lopen bij het ontbreken van een voetpad.
En dan ben je meteen uit je doen, je maakt geen foto's meer, je loopt de verkeerde route. Gelukkig heeft het laatste een voordeeltje. Doordat ik fout loop kom ik wel langs Jeu de Boer en kan daar even stoppen voor een kop koffie met een Hazerswoudje.
 
11:45 uur
Tijdens mijn korte pauze kwak ik een paar actieve dames tegen die niet bang waren om hun wandelschoenen vies te maken. vanuit het drassige weiland kwam het 5-tal ook bij Jeu de Boer koffie drinken. Nu ze er tocht waren heb ik ze ook maar even van de Veenlandtocht verteld en een kaartje achtergelaten. Nu weer snel door want straks ook nog naar de 20 van Alphen. Niet om deel te nemen maar om de sfeer weer eens te proeven en een oud collega aan te moedigen. Tijdens de laatste etappe kom ik weer lekker in mijn ritme en zit het tempo er weer flink in.