• Banner-04.png
 • Banner-08.png
 • Banner-06.png
 • Banner-12.png
 • Banner-07.png
 • Banner-02.png
 • Banner-11.png
 • Banner-09.png
 • Banner-03.png
 • Banner-05.png
 • Banner-10.png
 • Banner-01.png

37.4 km, n/aGoogle+ Album

 
06:00 uur
De standaard vertrektijd voor een stevige wandeling. Vanuit thuis zie ik al dat de zon z'n best doet om de dag te laten beginnen. In het Oosten zie ik al een rode gloed aan de horizon en besluit snel van start te gaan. Nog geen half uur later sta ik aan het begin van het Kerkvaartspad richting Aarlanderveen. Over dit stukje van nog geen 2 km heb ik vandaag extra lang gedaan. De opkomst van de zon is echt een spektakel van licht en kleuren. Maar, je moet er bij zijn geweest!!
Als bij de Achtermiddenweg aankom is het tijd om mijn schoenen eens leeg te gooien. Door het natte gras zit er voldoende water in mijn schoenen om een Olympisch zwembad te vullen. Of zal ik het water gebruiker om de verkoper te verzuipen die zegt dat deze schoenen echt waterdicht zijn? Ja, m'n zolen!!
 
08:00 uur
Voor het eerst sinds de werkzaamheden aan de dijken (medio 2015-2016) loop ik weer eens langs de Schoutenvaart. En ook hier is het weer maximaal genieten van de prachtige planten en bloemen die op de dijk groeien. Of dat zo blijft zullen we volgend jaar wel zien.
Afgezien van het genieten is het aan het einde van deze dijk wederom tijd om de schoenen en sokken van water te ontdoen. Gelukkig heb ik er geen last van, maar snap best dat voor mensen die blaargevoelig zijn het een groot probleem is.
Bij restaurant De Dijck kom ik een aantal wandelaars tegen die de Krakeelroute gaan lopen. Zij wachten op de dijk nog even op een andere wandelaar en zullen de route lopen deels terug lopen waar ik net geweest ben. Omdat ik eigenlijk wel erg benieuwd ben naar de begaanbaarheid van de wandelroute (slechte ervaringen van een aantal jaren geleden) pas ik mijn uitgestippelde route aan.
 
   
 
10:30 uur
Tijd voor de routeaanpassing. Bij Aspergehof Noordam loop ik het erf op en volg de wandelroute. Opeens valt bij oog op een leuk klein hokje met daarvoor een bordje met de woorden koffie, thee en koek. Mijn aandacht is al snel gewekt en besluit te gaan genieten van een kopje koffie met koek. Hier wordt een wandelaar nu vrolijk van, geen dure horeca prijzen en gewoon altijd open.
Voor een koffie met koek rekenen ze € 1,25. Helaas heb ik niet kleiner dan 2 euro en besluit nog maar een koekje te nemen. De rest is fooi! 
Niet veel later komen de eigenaar en eigenaresse aanlopen en vertellen, nadat ik ze bedankt heb voor de gastvrijheid, over het ontstaan van het koffie/thee ruimte. Afgelopen vrijdag was het hokje klaar en ik ben hun eerste 'klant'. Deze feestelijke gelegenheid moet natuurlijk op de gevoelige plaat worden vastgelegd.
 
   
 
Na mijn vertrek van de Aspergehof Noordam zie ik in de verte de wandelaars van vanochtend weer lopen. Ik ben even te lang blijven zitten bij Noordam en loop ze net mis. Inmiddels is de zon flink gaan schijnen en wordt het tijd voor de zonnecrème. Tijdens het smeren zie ik dat vlak achter me een groepje wandelaars mijn kant op komt.
Het viertal uit Den Haag is bezig met het voltooien van het Marskramerpad dat loopt van Den Haag naar Bad Bentheim. Ze zijn er dus bijna, nog maar 200 km. Op zich heb ik geen hekel aan gezellige mensen maar al snel staan we een kwartiertje te praten over 'van alles en nog wat'. Tja, en dan duurt de wandeling opeens een stuk langer!
 
   
 
12:30 uur
Na de Ridderbuurt loop ik langs De Brongaard. Deze kleinschalige boomgaard is eigendom van de Gemeente Alphen aan den Rijn en in beheer door vrijwilligers. Het leuke is dat je hier (rijp) fruit mag plukken en mag opeten. Helaas is alles nog groen en niet eetbaar. Wel loop ik een stukje door de Brongaard heen.
De reis moet natuurlijk verder en vlak voor de Zegerplas trackteer ik mezelf maar op een heerlijk milkshake. Die heb ik toch wel verdient?
 
 
13:45 uur
Vandaag was het de dag van de aanspraak. Tijdens mijn wandeling heb opvallend veel staan praten. Heel erg leuk natuurlijk, maar het heeft me wel ruim een uur extra tijd gekost om de 37 km af te legen. Ondanks het vele oponthoud, het drie keer leeg gieten van mijn schoenen en het maken van 100 foto's ben ik weer thuis voor een verfrissende douche.
 
 
DaGaroete Hans.