• Banner-04.png
 • Banner-02.png
 • Banner-10.png
 • Banner-08.png
 • Banner-12.png
 • Banner-01.png
 • Banner-03.png
 • Banner-07.png
 • Banner-05.png
 • Banner-06.png
 • Banner-09.png
 • Banner-11.png

35.5 km, n/aGoogle+ Album

 
Eindelijk weer eens tijd voor een nieuw wandelverslag. Niet dat ik de afgelopen tijd niet gewandeld heb, maar de kaartjes met daarop de wandelroute werkte niet op mijn website en daardoor vond ik het niet leuk om wandelverslagen te maken.
Dit probleem is opgelost en vandaag  ga ik weer eens lekker op pad.
 
De planning was om vandaag een korte route van 25 km te gaan lopen maar door het mooie weer is dat niet gelukt.
 
06:45 uur
Iets later dan normaal stap ik naar buiten en met een temperatuur van 17 graden lijkt het nog redelijk koel. Heerlijk wandelweer dus! 
Vandaag zal de route richting Nieuwveen gaan en vandaar weer terug naar huis. Makkelijk zat toch?
Het eerste deel gaat over sportpark de Bijlen en langs de Zegerplas. De zon staat nog niet echt hoog aan de hemel maar lopend langs het water en de zon vol in het snoetje wordt het toch al warm. Maar wat doe ik hier eigenlijk? Ik pak mijn kaartje met daarop de route die ik gisteren gemaakt heb er even bij en zie dat ik een beetje afwijk van de route. Als ik uiteindelijk onder N207 (Zegerbaan) t.h.v. de golfbaan door ben sla ik linksaf richting het Windepad waar ik eigenlijk had moeten lopen. Maar, geen punt, het is lekker weer.
 
  
 
09:00 uur
Tijd voor een Radler? Het lijkt een beetje vroeg om al rond 09:00 uur aan het bier te gaan, maar de vraag werd me wel gesteld. Ik liep langs de Hoeks Aar en daar zat een man bij zijn jacht een boekje te lezen. We raakte aan de praat over het weer, over wandelen en de Nijmeegse Vierdaagse. Tja, daar sta je dan met je bezwete kop en een T-shirt dat de frisheidstest van Robijntje niet zal doorstaan vraagt de goede man of ik trek heb ik een Radler. Natuurlijk erg aardig, maar zelfs van alcohol-vrij bier wordt ik nog dronken. Ik sla het voor vandaag even af. Daarbij komt natuurlijk dat ik op de calorieën moet letten. Een biertje zou betekenen dat ik over een half uur geen koffie met appeltaart kan eten. Keuzes, keuzes!
 
  
 
10:30 uur
Vanuit Nieuwveen loop ik over de Hogedijk richting Aarlanderveen maar bij Korteraar staan borden dat de doorgang voor alle verkeer afgesloten is. In plaats van de Hogedijk loop ik over de Korteraarseweg die parallel loopt aan de Hogedijk. Bij het Gemaal Nieuwkoop is het de afsluiting duidelijk zichtbaar. De watergang vanuit het gemaal naar de Schoutenvaart ligt er volledig uit. Waarschijnlijk gaan ze daar wat restauratiewerk doen om dit mooie gemaal weer in ere te herstellen. Omdat ik dan toch al niet meer over mijn geplande route loop besluit ik langs de Schoutenvaart richting het Aarkanaal (Oostkanaalweg) te lopen. Dit is ook weer zo'n prachtig stuk wandelroute waar ik graag mag lopen. Vlak voordat ik bij het Aarkanaal aankom zie ik een wandelaar man over het fietspad lopen. Ik verhoog mijn tempo iets en sluit aan. Tot aan de Nieuwkoopse weg lopen we gezellig met elkaar mee. Daarna gaat hij richting Gouda en ik sla linksaf richting Aarlanderveen.
 
12:00 uur
In Aarlanderveen eet ik voor een klein kerkje mijn laatste brood op en geniet ik even van de rust. Even de schoenen uit en kijken naar al het volk dat op de fiets langs komt. Je kunt je afvragen waar deze mensen allemaal heen gaan, maar dat heb ik maar niet gedaan. Dat ik onzinnig natuurlijk! En daarbij komt ook nog eens dat die fietsers zich ook niet zullen afvragen waar die eenzame wandelaar heen zal gaan. Nee hoor, die zijn veel te druk met energie-management voor hun elektrische fiets zodat ze de volgende laadpaal kunnen halen zonder enige vorm van lichamelijke inspanning. Maar goed, ik draaf door en voordat ik een zonnesteek oploop ga ik snel verder.
 
  
 
12:30 uur
De route langs de Molenviergang in Aarlanderveen zit er weer op en ik loop langs de Oude Rijn. Opvallend is dat er veel mensen in het water aan het zwemmen zijn en ik heb eigenlijk ook wel zin om een duik te nemen. De temperatuur is er in ieder geval wel naar. Ik besluit toch door te lopen en neem ter afkoeling nog een paar slokken water. Ondanks dat ik tijdens de wandeling 4 liter water en een kop koffie gedronken heb krijg ik toch last van wat hoofdpijn. Het zal we komen omdat ik begin uit te drogen. Gelukkig ben ik bijna thuis en kan ik daar het waterpijl weer aanvullen tot een normaal niveau.
Dit is ook meteen de reden waarom ik zo ontzettend blij ben met de watertappunten van Oasen die je gelukkig steeds meer gaat zien. In Alphen aan den Rijn staan er een paar, maar ook in Hazerswoude Rijndijk, De Meije, Bodegraven en nog veel meer andere plaatsen  staan ze. Geweldig!
 
Mijn toch voor vandaag zit er weer op. Van de oorspronkelijke route is niet veel meer over en uiteindelijk is het korte rondje uitgegroeid tot een wandeling van ruim 36 km.
 
 
DaGaroete Hans.