• Banner-04.png
 • Banner-11.png
 • Banner-09.png
 • Banner-01.png
 • Banner-12.png
 • Banner-10.png
 • Banner-02.png
 • Banner-03.png
 • Banner-08.png
 • Banner-06.png
 • Banner-05.png
 • Banner-07.png

35.5 km, n/a
Fotoalbum:
Google+ Albums


Na een lange tijd geen verslagen meer gemaakt te hebben van mijn wandelingen, ben ik hier toch maar weer mee begonnen.

De weersvoorspellingen voor vandaag waren eigenlijk heel aardig. Het zou helder weer zijn en daarbij zouden de vele (ongeveer 25 per uur) vallende sterren, brokstukken van de in 1996 passerende komeet van Haley, goed zichtbaar zijn. Ik kan alvast verklappen dat ik door het dikke wolkendek geen sterren heb zien vallen. We heb ik in de vroege uren veel regen zien vallen.
 
Vanaf het station Alphen aan den Rijn vertrek ik om 06:00 uur over het Weteringpad richting het Spookverlaat. De bedoeling was om over het onverharde pad naast de wetering te gaan lopen, maar door het natte weer van de afgelopen dagen is dit pad onbegaanbaar en kies ik uiteindelijk toch voor het fietspad. Na het passeren van de N11 kom ik letterlijk in een zwart gat. Door de hoge bomen en de afwezigheid van straatverlichting is het daar lekker donker. Mijn ogen wennen snel aan het ontbreken van het licht en al snel is er weer redelijk zicht op omgeving.
Via de Galgweg loop ik richting de Vierheemskinderenweg. Eerst nog even langs Jeu de Boer, maar helaas is daar niemand aanwezig die koffie kan zetten. Dan loop ik maar verder en ga aan het einde van de Vierheemskinderenweg het natuurgebied de Wilck in. Hier is het naast erg donker ook nog eens heel nat. Het pad staat vol met water en het is bij iedere stap die je maakt gokken hoever je in de modder wegzakt. Halverwege wordt het wel beter omdat daar het pad plaats maakt voor gewoon grasland. Bij het uitstappen uit het weiland bekijk ik ik de Burmadeweg eens mijn schoenen en broek. Deze zijn bedekt met een dikke laag modder. Om er toch een beetje fatsoenlijk bij te lopen spoel ik mijn schoenen even af in de sloot.

Na deze korte blubberige ervaring pas ik mijn route iets aan omdat het bewandelen van weilanden niet aan te raden is. De geplande Steilrandroute wordt geschrapt van het programma en ik zal mijn weg vervolgen die de Weipoort.
 
Via het Korte Kerkpad loop ik richting de Zuidbuurtseweg en sla daar linksaf richting de Noord Aa. Het zal waarschijnlijk wel door het weer komen maar bij zowel bij Gijtenboerderij het Geertje als bij de Noord Aa is het nog erg rustig.
Daarna volgt er een stuk over de Gelderswoudseweg, gevolgd door het Molenslootpad richting Benthuizen. Vanuit Benthuizen gaat de route over een lekker lang stukje 'saai' dat volgende borden N209 - Hoogeveenseweg heet.
Het komende uur ben ik wel even over deze weg aan het lopen. Het lijkt misschien een beetje saai, maar de weilanden en akkers zijn in dit jaargetijde ook erg mooi. De grote plassen en volgelopen tracktorsporen, het is net kunst.


 
In Boskoop ga ik even naar de Shell voor een heerlijk kopje koffie met een gevulde koek. Na een korte pauze op de stoeprand van het tankstation gaat de reis weer verder. Ik vervolg mijn weg richting de hefbrug en loop langs de Gouwe richting Alphen aan den Rijn. Bij de Baanwegsekade sla ik linksaf en loop via het natuurgebied 'Rietveld' terug naar huis.
 
Bij thuiskomst werd mijn vermoeden bij het uittrekken van mijn sokken bevestigd en constateerde ik een blaar onder mijn kleine teen. Dat is wel heel lang geleden dat ik een blaar gehad heb.
 
 
DaGaroete Hans.